Esittely: Juho Niskanen

Nimi: Juho Niskanen
Synt.: 2.7.1987, Lapua
Asuinpaikka: Helsinki
Seura: Kyrönjoen Koskihäjyt
Ammatti: opiskelija (Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu, Konetekniikka)
Melontavarusteet: Jackson Kayak AllStar-08










Kuinka aloitit melonnan
: Aloitin melontaharrastukseni 9-vuotiaani isoveljen opastuksella Pohjanmaan koskissa. Taitojen lisääntyessä alkoi mielenkiinto kallistua freestylen melonnan puolelle sen vauhdikkuuden vuoksi. Lopulta freestylemelonta vei voiton ja ensimmäiset kisani meloin 13-vuotiaana Kylmäkoskella.

Suosikki melontapaikat: Paikat, jotka kehittävät mahdollisimman hyvin lajitaitoa. Esimerkiksi Kyrönjoen Malkakoski, Neitikoski, Plattling, Matkakoski, Trollforsen.

Miten harjoittelen: Kesäisin lajitreeni on tärkein, mutta oheisharjoitteina aerobisen kunnon kehittämisessä ultimate, rullaluistelu ja suunnistus antavat hyvän lisän harjoitteluun.

Talvisin lihaskunto kehittyy hyvin erilaisilla kuntosaliharjoitteilla sekä kuntopiirillä. Aerobista kuntoa kehitän hiihtämällä ja pelaamalla ultimatea. Motorista harjoittelua kehittää hyvin laskettelu ja kiipeily.

Miksi koskimelonta: Meloessa unohtaa kaiken muun ja ohessa pääsee hyvin luonnonrauhaan rentoutumaan. Laji on myös varsin haastava, sillä ikinä ei voi osata liikkeitä liian täydellisesti. Oman mukavan vivahteen antaa myös hyvät kaverit Suomessa ja ulkomailla ja heidän kanssaan matkustelu ympäri maailmaa kilpailujen ja treenileirien merkeissä.

Tavoitteet: Lähiajan tähtäimessä on ensin MM-kilpailut Thunissa syyskuussa 2009 ja siellä sijoitus 15 parhaan joukkoon. Thunin jälkeen kutsuu puolustusvoimien Urheilukoulu. Urheilukoulu mahdollistaa hyvin harjoittelujen jatkumisen varusmiespalveluksen aikana ja maailman huipun tavoittelun 2010 kilpailuissa.

Saavutukset:
(Juniorit 2000-2005, miehet 2006-):
2010: EM-10 (paras pohjoismaalainen)
2009: SM-5, Euro-cup 9.
2008: EM-10 (freestyle), EM-9 (squirt), MC-30, Häjy-rodeo 1, SM-6
2007: MM-edustus Kanadassa, SM-7
2006: SM-1 Boatercross
2004: EM-edustus Espanjassa, SM-3
2003: SM-3
2002: SM-2

Kommentit