Häjyrodeo 25.-26.4.2009 kisaraportti

Häjyrodeo melottiin menneenä viikonloppuna Etelä-Pohjanmaalla aurinkoisessa kevätsäässä.
Lauantaina oli freestylekilpailu Kyrönjoen Malkakosken "Plattling"- hontossa. Vesitilanne oli lähes optimi kisahonttoon. Kilpailijoiden tuli kuitenkin olla erittäin tarkkana missä kajakkiaan upottavat, sillä hontossa oli muutama kivi pinnassa, jotka tuottivatkin monelle kisaajalle päänvaivaa. Plattling oli myös melko huuhtova, joten tarkkana täytyi olla. Osanottajia oli 15, joista 10 oli miehiä, kolme naista sekä kaksi junioria. Päätuomarina ja kilpailun ainoana tuomarina toimi maajoukkuevalmenta Mikko Wendelin, joka piti tiukkaa arvostelulinjaa alusta loppuun. Varsinaisen kisan jälkeen melottiin leikkimielinen Big Air/One Move-kilpailu, jossa kaikki kisaajat olivat puoli tuntia yhtäaikaa vesillä ja esittivät osaamistaan, jossa nähtiin todella isoja liikkeitä, helmet grabeja, melan heittoja ja pari uintiakin raikkaassa vedessä.

Kilpailuissa melottiin ensin alkuerät, jonka jälkeen olivat finaalit viiden parhaan osalta. Finaaleissa oli kolme runia, joista paras jäi voimaan.

Junioreiden voittajaksi selviytyi hienon voltin ansiosta Teemu, Juuson temppullessa kakkoseksi.
Naisten sarjan ykköseksi kiilasi Riikka spinnin turvin, toiseksi sijoittui Paula ja kolmas oli Kati.
Miesten sarjan voitosta tuli todella tiukka kamppailu Tuomaksien eli Kurosen ja Kaukolan välillä. Kummankin paras sarja oli 280 pisteen arvoinen, mutta Kaukolan toiseksi paras sarja (190) oli hieman Kurosen sarjaa (100) parempi). Kolmanneksi meloi Mikael, joka esitti varmaa melontaa.

Mikko arvio Kaukolan suorituksen Big Air/One Move-kilpailussa päivän parhaaksi.

TULOKSET:
HäjyRodeon freestyle-kisa / Malkakoski la 25.4.

Miesten sarja

1. Tuomas Kaukola, Kyrönjoen Koskihäjyt 280 pistettä (toiseksi paras sarja 190)

2. Tuomas Kuronen, Kanoottisissit 280 pistettä (toiseksi paras sarja 100)

2. Juuso Karttunen, Joensuun Kauhojat 5 pistettä

Sunnuntaina oli vuorossa laskukisa Kauhavanjoen Jylhänkoskella. Koski olikin melko jylhässä kunnossa. Kilpailurata oli aika pitkä, noin 350m. Alussa oli parimetrinen pato jonka jälkeen 50m tasaisempaa vettä ennen 8m pitkää luiskaa, joka putoaa nelisen metriä killerihonttoon. Luiskan jälkeen oli hetken matkaa suvantoa josta lähti viimeinen 150m koskiosuus jossa oli mukavasti pudotuskorkeutta ja kierrettäviä honttoja. Rata päättyi suvantoon, jossa oli kosketuspoiju. Kilpailussa laskettiin kaksi laskua, joiden yhteistulos ratkaisi tulokset. Kilpailun nopein yksittäinen lasku oli Mikun 1min28s, joten pitkällä radalla tarvittiin myös rautaista kuntoa.

Lämpötila nousi myös sunnuntaina lähelle 20 astetta, joten runsaslukuinen yleisö viihtyi helposti seurattavan kisaradan varrella.

Laskukisaan osallistui yhdeksän hurjaa, joista kaikki selvittivät radan meloen maaliin.
Naisten sarjan ainoana koskeen uskaltautui Paula, joka selvitti radan rohkeasti ja täysin moitteettomasti.
Junioreiden ainoa kisaaja oli Juuso, joka istui kisapäivänä elämänsä ensimmäistä kertaa laskukajakkiin harjoituslaskussa! Juuso selvisi kunnialla miehekkäästä koskesta!

Lauantain tapaan miesten kilpailu oli todella jännittävä. Voittoon meloi varmalla melonnalla Tupi, joka kukisti eskimoita tehneen Samulin sekunnilla. Päivän nopeimmästä yksittäisestä ajasta huolimatta Miku jäi kolmanneksi, vain sekunnin Samulille jääneenä.