Miesten alkuerät saatiin pakettiin Thunissa

Viimeisetkin miesten alkuerät on nyt saatu melottua ja aalto on taas vapaa harjoitteluun. Suomen miesten suoritukset pitivät jännityksen yllä loppuun saakka ja näimme niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin. Koko joukkueen suurena pettymyksenä Samuli Suokon lisäksi sekä Miika Kuronen että Tuomas Kaukola epäonnistuivat omissa suorituksissaan ja heidän osaltaan kilpailut jäivät tähän vaiheeseen.

Onnistumisista vastasi puolestaan Tuomas Kuronen. Vaikka miehen runit eivät olleet täysin onnistuneita, riittivät hänen yli 700 pistettä helposti neljännesvälieriin. Tämän päivän melonnoilla ei ole tulevaisuudessa muuta merkitystä kuin se että selvisikö jatkoon vai ei. Eli kaikki paikat jaetaan uusiksi kun kolmekymmentä neljännesvälieriin päässyttä melojaa pyrkii pääsemään niiden kymmenen joukkoon jotka jatkavat semifinaaleihin.


Miikan Back Stab

Miikan isosti lähtenyt Air Screw

Tuomakset odottavat vuoroaan ja katselevat muiden melontoja.

Mopin Helix...

...ja Felix. Harmiksemme Tuomaksen hienosti alkaneet runit päättyivät pieniin epäonnistumisiin.

Tupin Back Stab:t lähtivät varmasti.

Tupin Air Screw.

Alkuerien ylivoimaisen voiton vei Kanadan Nick Throutman. Kuvassa Nickin massiivinen Air Screw. Nickin yhteispisteet olivat yli 2400! Nick on myös yksi kisan ehdottomista ennakkosuosikeista voitettuaan viime vuonna Thunin maailman cupin osakilpailun.

Tästä sitten jatkamme kohti huomista iltapäivää, jolloin kilpaillaan juniori miesten alkuerät. Siellä Suomea edustamassa Teemu Väliahdet ja Juuso Karttunen. Tätä ennen aamulla kisat jatkuvat sekä C1 että OC1 alkuerillä. Blogiin palaamme taas huomena kunhan suomalaisten suoritukset on saatu melottua.

Kuvat: Mikko Wendelin (Canon 450D)

Kommentit