Talvea paossa


Talvisia melontakohteita miettiessä ei ehkä ensimmäisen tule mieleen Englanti. Olin itsekin erittäin skeptinen kun jokunen vuosi sitten lupauduin ensimmäistä kertaa viettämään talven pimeimmät kuukaudet Lounais-Englannin Devonissa mieheni kanssa. Devon on kuitenkin pieni melonnallinen paratiisi, kunhan vettä vain sataa taivaalta. Ja tänä vuonna Walesin jokien tulviessa yli äyräidensä (ylitti ehkä Suomenkin tiedotusvälineiden uutiskynnyksen?) Devonissa vietettiin melojien juhlaa. Mutta sen pidemmittä puheitta antaa kuvien puhua puolestaan...

Upper-Dart, IV-luokan huvipuisto, joki joka kätevästi lipuu "kotipihamme" poikki. Pihaa kodistamme, kansallispuistossa sijaitsevasta River Dart Country Parkista tosin löytyy parinkymmenen hehtaarin edestä...


Dart-joen yläpatkaa seuraa pelimelonnallinen "Loop". Ja onnistuuhan pelimelonta isommallakin kajakilla, mallia Anville-padolla näyttää Ed Cornfield.


Kun vedenkorkeudet ovat kohdaltaan, Loopin keskiosasta löytyy pieni ja pippurinen, nimetön aalto. Ja joskus sateen jälkeen aurinkokin tulee esille...


Jos tunnin ajomatka ei tunnu ylivoimaiselta, Pohjois-Devonin puolelta löytyy yksi alueen helmistä, East Lyn. Booffaamassa Paul "Cheez" Robertson.


Ja onko parempaa tapaa lopettaa jokimelonta kuin melomalla suoraan merelle?


Ja kotiinpäin tullessa, Dartin lähimaastossa voi nauttia lyhyehköstä Erm-joesta joka on täynnä pieniä droppeja & nopeita koskia.


Yksi alueen kuuluisimmista (surullisen kuuluisista) joista on Plym, joka on vienyt monen melojan melat, hajottanut kajakkeja, muokannut olkapäitä uuteen uskoon... Laskulinjoja tarkastelee Ed Cornfield.


Ja kun pitkä päivä melontaa on takana, on aika istahtaa alas paikallisessa kodikkaassa pubissa, joita löytyy joka kulman takaa. Pubeihin ovat yleensä tervetulleita myös lapset ja koirat, ja ei ole montaa pubia mistä nälkäinen meloja ei saisi myös mahantäytettä.



Lisätietoja Devonin joista: UK Rivers Guidebook
Englannin (ja tällä hetkellä Lapin) kuulumisia myös blogistani: Destination Unknown
Kuvat: Paul Wilkinson / Palm Equiment Europe ja allekirjoittanut

Kommentit