Nokian hallikilpailut 14.2.

Nokialla kilpailtiin sunnuntaina 14.2. kauden ensimmäinen freestylekilpailu. Kilpailun näyttämönä toimi uimahalli, jossa otettiin toisista mittaa flättiliikkeiden merkeissä. Kovatasoiseen kilpailuun osallistui 12 tasaisen veden taitajaa. Kisakalustona toimi Jacksonin Star-sarjan kajakit, eli kalusto oli parasta mahdollista ja jokaiselle löytyi oikea koko. Päivän päätapahtumaa ennen altaassa esitettiin melontanäytös, jossa selvennettiin melonnasta teitämättömille melonnan saloja.
Säännöissä oli parisenkymmentä erilaista liikettä, joista tuli pisteitä vaikeuden mukaan yhdestä kuuteen pistettä. Lisäksi lahjomaton tuomari arvioi sarjan yhtenäisyyttä, taiteellista vaikutelmaa, liikkeiden puhtautta, ilmavuutta yms. asteikolla 1-10p. Kilpailusuoritus kesti minuutin, joka laittoi monen melojan puuskuttamaan. Alkuun melottiin karsintakierros, josta kahdeksan parasta pääsi finaaliin. Finaalissa melottiin kaksi kierrosta, jonka jälkeen ynnättiin kaikkien kolmen suorituksen kaksi parasta runia yhteen ja tulosliuska oli valmis.

Juusoa jännittää

Monipuolisimmat liikkeet teki lääketieteiden opiskelija Samuli Suokko, joka voitti kilpailun yhteispisteillä 72. Toiseksi kokonaispisteissä tuli juniorisarjalainen Ivan Dubroniv (70p), joka ainoana kilpailijana pystyi laittamaan Suokon tiukille. Juniorit olivat muutenkin hyvässä vireessä, sillä päivän isoimmat voltit tehnyt Juuso Karttunen (59p) oli kokonaiskilpailussa kolmas. Naisten sarjassa nähtiin tänä talvena myös voltteja, joiden esittäjänä oli naisten ykkönen Marjaana Terni. Junnutytöissä ykköseksi itsensä pyöritti Jenni Vänskä.

Kilpailun pääsponsori Eräkettu tarjosi loistavat palkinnot, joista riitti kotiinvietävää jokaiselle osallistujalle.

Tästä on hyvä jatkaa kohti ulkovesikilpailuita, joista ensimmäinen kilpaillaan Etelä-Pohjanmaalla Häjyrodeon merkeissä 10.-11.4.