Vaihtoehto Suomen talvelle, varusmiespalvelukselle sekä valtionvirkamiestyölle - Osa I

Kirjoitettu 14.2.

Vaihtoehto Suomen talvelle, varusmiespalvelukselle sekä valtionvirkamiestyölle - Osa I

Majoittaudumme parasta aikaa Hairy Lemonin saarelle, noin 40 km pohjoiseen Jinjan kaupungista. Saaren majoitusmahdollisuudet ovat hyvät verrattuna lähikylien savimajoihin. Täällä on jopa toimiva suihku, jossa on juokseva vesi.

Näiden muutamien päivien aikana saarella on ollut vaihtelevasti melojia sieltä täältä: mm. ranskalaisia, pari venäläistä ryhmää sekä slovakit: Peter, Nina ja Tomas. Paikka on myös tunnettu backpackers-tyyppien keskuudessa, joten he tuovat oman piristyksensä saaren elämään.

Peruskuvio on se, että aamu alkaa apinoiden melskeellä naapurisaaressa (20m päässä majastamme) ja klo kahdeksan maissa tankkaamme kevyen aamupalan ennen aamun melontoja Club wavessä. Onneksi täällä on sen verran lämmin (+37' varjossa!), että energiankulutus on huomattavasti pienempi kuin kotimaassa. Muuten nämä ruuat eivät riittäisi alkuunkaan energiavarojen ylläpitoon. Puolen päivän maissa, kun takki on tyhjä, on hyvä siirtyä takaisin saarelle noin 500m alavirtaan aallolta lounastauolle.

Tänään lounaan aikana tuli mahdollisuus päivittää hieman tietoja nettiin saaren Wlan-yhteyden kautta. Yhteys toimii aina generaattorin ollessa päällä, eli pari kertaa viikossa :) Iltapäivä on sen verran lämmin, että ruuan on parempi antaa sulaa varjossa, sillä edes pieni uinti joessa (veden lämpötila +25'!) ei viilennä kovin pitkäksi aikaa.

Itapäivällä Ugandan maan energian tarve kasvaa ja siksi Jinjan Owen Dam:in luukkuja avataan lisää. Tämä näkyy siinä, että vesi nousee Niilissä puolisen metriä ja Nile Special alkaa toimia. Pahimman auringon porotuksen jälkeen, noin klo 17, aloitelemme päivän toista melontasettiä Nile Specialissa. Illallinen tarjoillaan noin klo 19, joka on varsin sopiva aika ruokailulle, sillä jo 19.30 alkaa säkkipimeää.

Harjoittelua on kevennetty käymällä Jinjassa ostoksilla ja laskemalla Day 2 Section-pätkää slovakien kanssa. Harmiksi vesi oli liian alhaalla, joten Galagala falls jäi laskematta. Pätkä oli helppo varsinkin tällä veden korkeudella, mutta onneksi toisesta koskesta (Kula Shaker) löytyi Nile Specialiakin parempi aalto: sellainen hieman kaatuva nopea nelimetrin Pan Am-kone ;)

Hairy Lemonissa aiomme viettää Vielä pari päivää ja sen jälkeen onkin aika pitää hieman pidempi tauko melonnoista. Tosin tauko olisi ollut syytä pitää jo nyt, mutta minkäs sille tekee kun nälkä kasvaa syödessä. Parin päivän tauon aikana on tarkoitus tankata proteiini- & rasvavarat ja käydä tarkastamassa leijonien sekä sarvikuonojen reviirit Pohjois-Ugandassa. Kun sarvikuonot ja virtahevot on selätetty, siirrämme leirin Eden Rock:iin Bujagli Falls:iin Jinjan kylän kupeeseen.

Päätämme pikaraportin täältä päiväntasaajan auringon alta Valkoiselta Niililtä tähän ja siirrymme kiskomaan itseämme Niilin Erikoiseen.

terv. Veljekset Niskanen & Niskanen


Pan am

Jutustelua paikallisten kanssa

Älä käytä doxycycliiniä malaria lääkkeenä!

Kommentit