Quarter- ja semifinaalit Lienzissä


Jälleen kerran auringon valaisemat Dolomitit kaunistivat aamuista maisemaamme hotellin ikkunasta katsellessa. Päivä oli kiireinen kuten jokainen tähän mennessä ja Suomalaisten menestystarina tiivistyy kun vuoden 2010 EM-kisat täällä Itävallan Lienzissä lähestyvät loppuhuipennustaan...

Päivä alkoi miesten neljännesvälierillä ja siellä Suomea edustivat Tuomas Kaukola ja Juho Niskanen. Tuomas avasi pelin Suomalaisten osalta mutta tänään hänen normaalisti hyvinkin ilmavat volttinsa olivat hieman tahmeassa iskussa. Muutama taivasta hipova suoritus nähtiin mutta silti Tuomaksen kohtaloksi jäi 16 sija ja semifinaaleista tippuminen. Juho taas avasi oman päivänsä hurjalla rykäyksellä ja paukutti jo lähes suoraan semeihin riittävät pisteet tauluun. Toinen hieman heikompi suorituskin riitti varmistamaan 8 sijan ja semifinaalipaikan.

Juhon semifinaalin runit alkoivat kumpikin erittäin lennokkaasti! Valtavat voltit kumpaankin sarjaan heti alkuun, mutta sitten... Valitettavasti muut piste temput jäivät vajaiksi useista hyvistä yrityksistä huolimatta. Itse finaaliin pääsemiseen olisi kyllä vaadittu täydellinen onnistuminen mutta kyllä 10 sija lievä pettymys on. Kuitenkin Juholle jo toisen kerran peräkkäin EM-kisojen semifinaalipaikka! Joten vielä se sieltä tulee!!

Juho valmistautumassa semifinaali runeihinsa.


Entä muut Suomalaiset sitten... Juniori tytöissä Jenni Vänskä ylitti kaikki omat odotuksensa ja hieman tahmeasta alusta huolimatta suoritti erittäin tyylikkäät kärrynpyöränsä aivan semifinaali sarjansa loppuun ja lunasti sillä 2 sijan ja samalla paikan huomenna käytäviin finaaleihin!!! Uskomaton suoritus, varsinkin kun otetaan vielä huomioon että nämä ovat Jennin ensimmäiset arvokisat. Tämä on todella huikeaa ja jos huomena saadaan vielä voltti päälle niin kaikki on mahdollista!!

Junnu pojissa Teemu Väliahdet lähti hakemaan pisteitä omalla bravuurillaan, Mc Nastyllä. Vaikka mies on paukuttanut niitä lähes sarjatulena treeneissä, ei täydellistä suoritusta saatu irtoamaan millään. Iso voltti ja gozzilla kuitenkin siivittivät miehen 7:lle sijalle!! Mikä oli myös todella huomattava suoritus.

Sitten vuoroon pääsi Juuso Karttunen, joka oli alkuerien jälkeen 5:llä sijalla. Juuson ensimmäinen semifinaali runi meni kuin hurmoksessa kun näytti että mies saa päälle mitä tahansa yrittikään. Juuson ensimmäinen runi oliki juniori miesten paras ja näin ollen Juuso lähtee huomiseen finaalin ykkös sijalta!!! Uskomatonta!!!

Poikien jälkeen oli naisten semifinaalien vuoro, jossa suomalaisista oli tulessa Jonna Kuronen. Pisteliikkeet jäivät harmittavan lähelle ja finaalipaikka jäi haaveeksi. Jonnan loppusijoitus oli 8., joka on ihan hyvä, mutta parempaankin oli selkeät mahdollisuudet.

Juuso valmistautumassa omaan suoritukseensa Red Bullin siivittämänä.

Jenni upottamassa volttiin...

Miesten sarjan käsittämättömän kovatasoisen semifinaalin jälkeen yhä edelleen kärjessä kuvassa volttia tekevä James Bebbington.


Huomena siis vuorossa finaalipäivä ja mukana Suomen juniorit Jenni ja Juuso!!! Tästä ei menot enää juuri parane!! Kaikki peukut ja liikavarpaat pystyyn kotona Suomessa!! Tuloksia kerromme heti kun finaalit on saatu päätökseen...

Kommentit