Pikavisiitti Norjaan.

Viime viikolla sain nautiskella vuorotyön hyvistä puolista, kun listantekijä oli rankaissut minua reilun viikon vapaaputkella. Niinpä viikko sitten lauantaina starttisi SAAB ja lähdettiin Hiltusen Jussin kanssa Turusta kohden Tukholmaa ja siitä edelleen Norjaan. Reissun lyhyyden takia keskityimme vain laskuhommiin ja pelipaatit jäivät suosiolla kotiin. Meloimme kolmen ja puolen perilläolo päivän aikana yhteensä 5 jokea tai paikkaa, aloittaen leppoisasta Unsetåasta sunnuntaina. Maanantaina oli vuorossa Bua, jonka tosin aloitimme Enan puoleisesta haarasta ja tällä Enan loppupätkällä ennen kuin joki laskee Buaan, suoritimme yhden urani haastavimmista portageista. Joessa oli varsin pitkä luiska, joka sinällään olisi ollut laskettava, mutta heti luiskan jälkeen oli todella pieni allas ja siitä katosi näkymä n. 10 metriä alaspäin suorana vertikaalina putouksena, jonka alastuloa ei ollut mahdollista nähdä. Näinpä päätös ei ollut vaikea siirtyä toiselle puolelle jokea ja alkaa suunnitella köysien kanssa siirtymistä ensin ylös 45 asteista rinnettä ja edelleen lyhyen matkan jokea alas ja vastaava suoritus alas. Tiistaina oli vuorossa legendaarinen Drivan Gråuran kanjoni, jossa vesitilanne(mittarissa 2.2) oli hyvin suosiollinen eikä kantohommiin tarvinnut ryhtyä. Gråura olikin reissun ehdoton kohokohta huikeine maisemineen ja upeine koskineen. Keskiviikkona aloitimme päivän Rauman yläpätkällä, joka oli varsin miellyttävä vähäisestä (mittarissa 1) vedestä huolimatta ja paljon kehuttu mini Hukakin oli kehujensa arvoinen. Välittömästi Rauman pätkän jälkeen lähdimme ajamaan kohden Ottaa, mielessä Ulan putousten lasku. Vesitilanne oli Ulalla erittäin hyvä ja niinpä paukuttelimme putoukset alas. Extremeradalle ja muualle Ulalla ei valitettavasti riittänyt aika. Torstaina olikin vuorossa siirtyminen Tukholmaan ja edelleen kohden kotia ja arkea.

Alla kuvakavalkaadi reissusta kronologisessa järjestyksessä.

Unsetåan kuohuja kanjonissa

Enan ryvöksiä.

Enan synkkä portage paikka.
Bua virtasi upeassa metsäisessä kanjonissa josta poistuminen olisi ollut opaskirjan mukaan mahdollista virtuaalisesti.

Jo Gråuran kanjonin lähtöpaikka oli varsin vaikuttava.

Jussi Gråuran kuohuissa.

Jussi Gråuran kuohuissa numero 2.

Kävimme myös katsastamassa Trondan "Twitch sectionin", mutta vesi oli liian vähissä.

Harri ja Rauman ylimpiä.
Harri ja mini Huka.

Jussi ja mini Huka.
Ylä-Rauma ja Harri.
Ylä-Rauma ja Harri numero 2.
Ylä-Rauma ja Jussi.
Harri ja Ulan ylin.
Jussi ja Ulan ylin.
Jussi Ulan keskimmäisessä.

Harri ja Ulan kolmas.
Jussi ja Ulan kolmas.

Kommentit

  1. Mukavalle vaikuttava pikareissu! Ylä-Rauma näyttä todellä vähävetiselle noissa kuvissa mutta näköjään pystyy vielä tuolloinkin melomaan

    VastaaPoista
  2. Hahaa, Enan loppupätkälle on ennenkin yritetty, tosin vahingossa kerran. Ja haastava poistuminen ennen putouksia.

    Jouni

    VastaaPoista
  3. Vai on siellä muutkin suorittaneet haastavia poistumisia. :) Putouksia? Kannettiin tuon kuvan paikan lisäksi yksi luiska/putous Enan ja Buan risteyksessä joka sekin olisi varmaan laskettavissa jos vettä olisi enemmän.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti