Kauden avaus Neitikoskella

Joka vuosi vuoden vaihduttua alkaa melontakipinä syttymään tuleen. Niin kävi tänäkin vuonna. Jo parin viikon ajan mieli on tehnyt Neitikoskelle. Tänä aamuna Pohjois-Karjalassa herättiin kauniiseen auringon paisteeseen. Aamulenkin jälkeen pakkasta oli vain 9 astetta, ei tuulen häivähdystäkään ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Melontasää näytti siis hyvältä tähän aikaan vuodesta. Laitoin kamat autoon ja kohti Neitikoskea.

Muutama kilometri Nurmeksesta Lieksaan päin ja pakkasta oli jo 14 astetta. Lieksassa pakkanen oli kiristynyt jo 18 asteeseen ja Ruunaantiella sitä oli pahimmillaan jo 20,5 astetta. Meinasi taas tuntua siltä, kuin pakkasukko ei olisi talvimelonnan kannalla. Metsähallituksen parkissa pakkasta oli kuitenkin vain 16 asetta, joten kamat päälle ja kohti koskea.

Alkulämpimät sai koskelle melkein umpihangessa kävellessä. Jäätilanteen tarkastuksen jälkeen vesille ylävirrasta ja muutaman lämmittelymutkan jälkeen alas valkoisiin kuohuihin. Neiti oli hellä ja muutenkin hyvässä kunnossa. Aaltomelonta olisi toki lämpimämpää talviaikaan.

Neitikoski on muuten hyvä talvimelontaan, mutta pois on lähdettävä ennen kuin kovin paleltaa. Kylmissään pois kävelymatka saattaa tuntua hyvinkin pitkältä. Seuraavaksi muutama kuva rauhallisesta kauden aloituksesta.


Rantalaiturilta on pitkä matka sulaan veteen


Vuoden ensimmäiset kärrynpyörät neidin sylissä


Ja sitten lämmittelemään aallon puolelle


Jäät ovat riittävän kaukana, mutta uiminen ei ole hyvä vaihtoehto


Varusteet osaavat olla tiukastikin päällä jäädyttyään (huomaa nykyajan muodikkaat villasukka pussit).

Kommentit

  1. Huh, aika kylmän näköstä toimintaa

    VastaaPoista
  2. Minäki avasin kauden tänään Malkakosken PatoHolessa. Pakkasta oli puolet vähemmän, mutta ei siinäkään hiki tullut. Hieno laji joka tapauksessa!

    VastaaPoista
  3. Mieki avasin melontakauden 1.1.2011. Ilma +29 ja vesi +27. Hieno kesälaji on!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti