Melontaa ja historiallista paukuttelua Plattlingissa


Näin pääsemme vihdoin taas linjoille täältä vesisateisesta ja hiostavasta Plattlingista. Kisojen aikataulut ovat menneet täysin uusiksi, koska tulva ennuste iski päälle ja oli odotettavissa että viikonloppuna emme pääsisi melomaan enää ollenkaan, sekä koko teltta alue olisi täysin veden alla. Tästä johtuen sitten päätettiin että kaikki alkuerät sekä neljännes välierät melottaisiin loppuun keskiviikon aikana (eli 3:lle päivälle suunnitellut kisat melotaan ja melottiin yhdessä päivässä). Päivä oli siis äärettömän pitkä. Kisaa melottiin eilinen päivä ja ilta klo 7 - 23:30.

Keskiviikko siis avattiin kuitenkin aiottuun tapaan miesten alkuerillä. Suomea kisassa edustivat Tuomas Kaukola, Tuomas Kuronen, Juuso Karttunen, Juho Niskanen sekä Mikael Lantto. Kaikki Suomalaiset aloittivat karsintansa erittäin hyvin ja jokaisen ensimmäinen runi oli maailman luokkaa, mutta sitten toisella runilla potki huono onni ja tuuri ja muut ongelmat, paitsi Tuomas Kaukolaa! Tuomas Kaukola (Moppi) meloi itsensä hienosti neljännesvälieriin 13. sijalle. Muiden Suomalaisten sijoitukset olivat Tupi 27, Miku 31, Jusu 42 ja Juuso 63. Ja kun 25 parasta melojaa pääsi jatkoon niin Moppia lukuunottamatta muiden kisat olivat jo ohi.

Moppi jatkoikin illalla käydyissä neljännesvälierissä huikeaa melontaansa, mutta vaikka runit olivatkin melkolailla onnistuneita, syntyi vain sija 19. ja semifinaalit jäivät haaveeksi. Tämä oli kuitenkin erittäin hyvä suoritus, koska kisojen taso on ollut odotetusti äärettömän kova ja semifinaaleista tippui Mopin lisäksi myös mm. viisinkertainen maailmanmestari Erik Jackson.

Neljännesvälierissähän meloi myös jo päivää aikaisemmin sinne karsiutunut Paula Suurseppä. Paula tekikin kisojen suurimman voltin ja tallentui varmasti katsojien muistiin. Mutta kaikesta huolimatta Paulan runit eivät aivan riittäneet semifinaaleihin. Paulan lopullinen sijoitus 12.

Keskiviikkona melottiin myös junnu miesten alkuerät. Ensikertalaiset Vili Volotinen sekä Aleksi Herranen meloivat omat suorituksensa erittäin hienosti ja tästä esimerkkinä mm. Vilin tekemä iso air voltti, joka sai katsomon räjähtämään suosionosoituksiin.

Junnu pojista viimeisenä Suomalaisia edusti jo kokeneempi Teemu Väliahdet. Teemu näytti että miehen hermot ovat rautaa ja melonta kulkee ja hän pamautti itsensä alkuerien neljänneksi ja suoraan semifinaaleihin. Huikea suoritus, varsinkin kun myös junnujen taso on näissä kisoissa ollut erittäin huikea. Tästä esimerkkinä mm se että kisojen korkeimmat pisteet taitavat tällä hetkellä kuulua junnuissa vielä melovalle Dane Jacksonille, joka hallitsee myös miesten C1 sarjaa.

Teemu ei kuitenkaan jättänyt hommia kesken vaan tänään (torstaina) melotuissa semifinaaleissa mies pisti vielä pykälää isomman vaihteen silmään ja MM-kisojen kautta aikojen ensimmäinen finaalipaikka Suomalaisille on äärettömän kova juttu. Teemu semifinaalien 4.!!!!!


Ja eihän kisoja voida järjestää ilman Suomalaisten voimaa. Kisojen lehdistöpäällikkö Tommi kävi kannustamassa Suomen poikia ja tyttöjä aina kun työt antoivat periksi.


Juuso Karttunen keskittymässä omaan kisaansa.


Juho Niskanen lämmitteli akanvirrassa ja viritteli vielä lihaksiaan kisa runia varten.


Mikael Lantto keskittymässä omaan kisaansa.


Tuomas Kuronen on jo konkari ja tunnettu hahmo isojen kisojen akanvirrassa.


Tuomas Kaukola menossa kohti omaa runiaan.


Vili Volotinen osasi suhtautua isoihinkin kisoihin rennosti.


Aleksi Herranen odottelemassa vuoroaan.


Suomen kisakatsomo siirtyi lähemmäs vettä kun Teemu pääsi melomaan.


Teemu Väliahdet keskittymässä omiin suorituksiinsa. Tulos oli vakuuttavaa!!


Ja kuten aina, kaikkiin kisoihin liittyy erinäisiä joukkueen sisäisiä vetoja ja sitoumuksia ja kuten sanottu MM-finaalit on kova saavutus kenelle tahansa. Näin ollen on myös pakko pystyä pysymään muissa lupauksissaan... Ja tässä niitä lunastetaan...


Olemme erittäin ylpeitä Pojun uudesta lookista!!!! HELL YEAH!!!


Tänään onkin sitten luvassa erittäin suurta rentoutumista paikallisten kansanjuhlien tiimellyksessä, joista näyttäisi tulevan melko kosteat (vettä sataa) ja jos vesisade hellittää niin voisihan sitä ennen illan tiimellystä käydä vaikka hyppäämässä parit uimahypyt.

Kisat jatkuvat huomena hurvittelun merkeissä kun finaalit pidetään alkuperäisellä paikallaan lauantaina. Huomisessa ohjelmassa ovat mm. King of The Wave sekä Teva Big Air, jossa odotamme kyllä meidän Mikael Lantolta huimia suorituksia jos ei toki muiltakin.

Lauantaina sitten tosiaan melotaan MM-finaalit ja meidän Teemu "Poju" Väliahdet pääsee vesille näillä näkymin klo 15:00 aikoihin. Huhut Pojun kovista suorituksista ovat vierineet myös Suomeen ja kisaturisteja tuntuu puskeva paikalle kaikista mahdollisista suunnista. Todella hienoa että saamme katsomoon kunnon kannustuksen!!!

Nyt minä otan "kahvia" ja palaan sosiaaliseen elämään täällä Plattlingissa ja kirjoittelen taas lisää viimeistään finaalien jälkeen...

Kommentit

  1. Viimeksi kun tarkistin niin EJ:llä oli vain neljä maailmanmestaruutta. Hyvää läpänderiä muuten.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti