Jordalselva

Jo matkalla Vossiin pysähdyimme katsomaan Jordalselvan vesitilannetta ja silloin se oli liian matalalla. Torstaina suuntasimme takaisin Jordalselvalle Vossista poispäin ajellessamme luottavaisina vesitilanteen nousulle, koska olihan säät koko reissun olleet tasaisen rankkasateisia.

Matka joelle on jo itsessään jännittävä kanjonin reunaulla mutkittelevan ja tunnelien kautta kulkevan tien ansiosta. Jyrkän ja jännittävän alkunousun jälkeen kuitenkin aukeaa todella kaunis norjalainen vuoristomaisema.


Matkaajasta otetaan mittaa jo kohtuullisen valoisassa ja jyrkässä joelle johtavassa tunnelissa. Oikean puoleinen aukko on kulkuväylä.


Tunnelista selvittyä ylhäällä odottaa kauniit maisemat ja tienvartijat.

Itse joella vesi oli noussut riittävästi ja kun aurinkokin pilkahti pilvien takaa, niin porukan innostus nousi aivan uudelle tasolle. Päivä alkoi muutenkin mainiosti Jussin saatua shuttlekyyti vain parin sadan metrin kävelyn jälkeen. Itseluottamus ei kaikilla ollut aivan huipussaa, mutta ensimmäisen todella pelottavan kosken ja pienen porukan tsemppauksen jälkeen melonta alkoi kaikilla sujua mainiosti.


Joen pelottavin köngäs

Joki eteni mukavina pudotuksina kohti joen huipennusta, johon meidän oli tarkoitus lopettaa. Yläpätkän kohokohta oli neljä metriä korkea vesiputous, joka tippui puoliksi kalliolle. Oikea laskulinja oli kuitenkin todella helppo saada.


Allekirjoittaneen näyte putouksesta


Harri oli ainut joka uskaltautui/onnistui booffaamaan


Jussin näyte


Maisemat olivat joella mahtavat. Harri tyylittelee yhden välikönkäistä.

Vihdoin auto näkyi joen penkalla ja jännitys nousi melojien keskuudessa, koska joen kuuluisa 10 metrin vesiputous sijaitsi heti seuraavan muutaman metrin könkään jälkeen. Kävimme katsomassa putousta vielä kerran ja yhteen ääneen totesimme olevamme valmiita haasteeseen. Jokainen laski putouksen onnistuneesti omalla tyylillään.


Jussi tuli vauhdikkaasti ja tyylitteli putouksen ilman eskimokäännöstä pehmeästi keulalleen.


Harri sukelsi täysin vesimassan sisään jo ennen puolta matkaa ja tyylitteli ala-altaaseen etukannella.


Allekirjoittanut varmisti pehmeän alastulon vesimassa mukana.

Seuraavaksi pieni kuva-arvoitus. Vihje: freestylekisassa olisi varmaan saatu hugebonus!


Mitä kuvassa tapahtuu?


Jordalselvan putousta pidetään yhtenä Norjan hiemoimpana 10 metrin vesiputouksena ja sitä se myös on. Mittauksissa putous kuitenkin osoittautui noin 11 metriä korkeaksi, kuten kuvasta näkyy 20 metrin heittoköydellä mitattuna.

Kommentit