Elokuva-arvostelu

Pyöräilin äsken kotiin Hyvät kuvat -näytöksestä intoa puhkuen. Kohta on kevät!

Katsomani elokuva oli FinnSurf, ensimmäinen suomalainen surffielokuva. Tarina etenee kertoen viiden Suomessa asuvan surffarin tarinan.


Kuva FinnSurfin sivulta


Ja täytyy sanoa että vaikka itsekin aina välillä epäilee melonnan järkiperäisyyttä hankien vielä hohtaessa, niin nuo tyypit vasta tekeekin tuota rakkaudesta lajiin! Toiset paiskii parhaimmillaan kolmea työtä talven ajan että pääsee kesäksi surfaamaan, mikä nyt ei vielä ole kovin erikoista, mutta jäbät vetää 6mm:n neopreeneissä pakkasessa!

Jos nyt ei oikein opiskelut maistu niin ÄLÄ KATSO tätä elokuvaa. Kävi nimittäin mielessä että menis vaikka raksasiivoojaksi kevään ajaksi että sais rahaa.
Pystyin monilta osin samaistumaan näihin surffer dudeihin ja chickseihin; yksiö autossa, surffausta pakkasessa, polte ja kuumotus vesille jyskyttää takaraivossa niin että töistä (tai minun tapauksessa koulusta) otetaan vapaata "sairasloman" avulla, kun oikeat vesiolosuhteet sattuu kohdalleen. Se ero näissä lajeissa onneksi on että meidän spotit Suomessa ei toimi vain hurjimpien syysmyrskyjen aikaan, vaan kesähelteelläkin, kunhan vedet ei kerkee kuivaa pois.

Kalle Karranzan sanoin: "Being stoked makes you motivated." eli vapaasti suomennettuna ollessasi innostunut olet motivoitunut. Ja sehän onnistuu Suomessa. Talven pakkasten kuorruttaessa joet jäähän on pakko ottaa pikku loma melonnasta, mikä tekee vaan hyvää, koska sitten kun kevät taas koittaa niin olet niin "stoked" ettet pysy nahoissasi!

Elokuva oli kokonaisuudessaan hyvin kuvattu ja leikattu ja musiikilla oli kikkailtu hauskasti, niin että sukellettiin surffareiden kanssa aaltoihin. Tästä voisi inspiroitua tekemään jonkun "lyhytelokuvan" (vinkkinä niille joilla on ne videokamerat ;))
Viiden eri henkilön tarinat antoi viisi erilaista näkökulman asiaan, jolloin mielenkiinto säilyi. Kuudenkymmenen minuutin jäkeen jäi kaipaamaan lisää ja vielä enemmän sitä, että itse pääsisi vesille!


Rock star, Super star, All star, Mon star ja viideskin star elokuvalle. Kyllä oli hyvä!Vedenkorkeuksia tarkkaillen, mansetteja liimaillen ( ja uutta anorakkia odotellen), vatsalihaksia reenaillen ja päiviä laskien jatkuu keväämme vielä viikon ajan ennen kuin päästään tositoimiin.

Karsinnoissa nähdään!

Kommentit