Russian Trip, 5. päivä

Vesi ei laskenut yön aikana yhtään Tivdiassa ja Tivdia Freestyle -kisat melottaisiin varmaan ylähontossa. Muutaman puhelun ja tekstiviestin jälkeen päätimme jättää kisat väliin ja lähteä katsomaan miltä Neitikoski näyttää. Aamulla lähdimme ajamaan kohti Suomea ja ajatuksena käydä katsomassa rajan lähellä oleva luiska/putous joka jäi vielä menomatkalla laskematta.
Koko matka oli hyvää, isoa tietä, toisin kuin uskoisi. Tosin heti kun poikkesi isolta tieltä, oli ajaminen kaukana nautinnosta. Noin 4 tunnin ajon jälkeen olimme jo lähellä rajaa katsomassa koskea.
Ajelua
 Ainut huoli oli, että vesi putoaa pari metriä kiville ja saattaa aiheuttaa iskun selkään. Minulla oli kuitenkin kova halu laskea koski ja päätin lähteä ainoana koittamaan. Lasku menikin ihan hyvin, joskin horjahdin putouksessa hieman ja iskin kyynärpään kiveen. Kiitos Paula, kyynärsuojien lainasta, ilman niitä jälki olisi voinut olla pahaakin.

Juuso ja Border drop

Whee!
 Jatkoimme rajan yli ja suoraan Neitikoskelle iltasetille. Vettä oli tosiaankin paljon, noin 200 kuutiota! Neitikoski on nyt loiva aalto, jossa on hyvä harjoitella aaltoliikkeitä vaikka aalto onkin hidas. Paikan haku on hieman hankalaa ja ilmaa liikkeisiin on vaikea saada. Mutta ehdottomasti melomisen arvoinen, hauskaa vaihtelua Neitkoskella. Neitikoskella vietimmekin viikonlopun ja maanantaina työt jo kutsuivat.

Backstabeja oli hyvä tehdä Neitikoskella
Ilmeellä

Hieno reissu, vaikka aalto ei toiminutkaan. Venäjän kulttuuri on niin erilainen kuin omamme, ja jokaisen tulisi nähdä, missä oloissa ihmiset rajan takana asuvat. Osaa arvostaa sitä, että on syntynyt tänne Suomen puolelle. Melottavaa löytyi paljon ja monet kosket odottavat vielä löytäjäänsä. Käymisen arvoinen paikka!

Kuvat Venäjän reissulta ottaneet: Pääosin Janne Varonen ja Paula Suurseppä, myös Juuso Karttunen. Videota tulossa!

Kommentit