Pojut Norjassa: Stavvaselva


Seuraavaksi siirryimme Stavvaselvalle. Take out on sillalla jonka alta laskee massiivinen slaidi. Tuomas kertoi että on selvästi vähemmän kuin viime kerralla Tuomas oli joen laskenut. Jätimme slaidin odottamaan ja lähdimme laskemaan pätkän.

Joki oli pääosin, ainakin näin matalalla vedellä, melkoista kolistelua ja noin III-luokan koskea. Alussa oli pari kivaa droppia joita laskettiin sokkona, ja puolivälin paikkeilla hauska tupladroppi, molemmat putoukset noin parin metrin korkuisia. Loppu menikin sitten lipsutellessa alas ja kajakista ei tarvinnut enää nousta kertaakaan. Vähän liian helppoa meille ja lopussa alkoi jopa vähän turhauttamaan, sillä pojat janosivat jämäkkää! Joen arvio take outille asti, 2/5.

Saavuttuamme take outille alkoikin todellinen hauskanpito. Tämä mahtava luiska parilla dropilla oli hyvin laskettavissa. Tosin vesi putosi ekassa dropissa melko korkealta suoraan kalliolle, josta vauhti kiihtyi entisestään kohti seuraavaa droppia. Kaikki laskimme kosken ilman suurempia vammoja, vaikka linjat eivät ihan kaikilla pitänetkään. Pientä selkäjumia oli havaittavissa jysäysten jälkeen kuitenkin lähes jokaisella. Mahtava möläys! Tämän jälkeen kaikilla oli hymy korvissa asti ja slaidi pelasti ehdottomasti päivän. Slaidin arvio kevyesti, 5/5

Vili joen "tupla dropin" alemmassa putouksessa

Aleksi ylemmässä

Juuso vetää tyylillä lopun luiskassa

Teemu buuffaa

Kommentit