HäjyRodeo Freestyle JAM + SUP

Viime lauantaina melottiin Malkakoskella HäjyRodeon ensimmäinen osio, kun vuorossa oli freestyle- ja SUP-kilpailu. Paikalla oli noin 200 katsojaa nauttimassa lämpimästä kevätpäivästä.
Freestyleosiossa kaikki 12 kilpailijaa olivat yhtä aikaa vesillä 45 minuuttia. Tuona aikana oli tarkoitus vakuuttaa kanssakilpailijat omilla taidoillaan Plattling-hontossa. Kilpailun jälkeen jokainen kilpailija kirjoitti lapulle kunkin sarjan kolme parasta, joiden perusteella lopptulokset määräytyivät. Tällaisella JAM-tyylisellä kilpailulla on mahdollisuus viihdyttää yleisöä koko ajan, ilman pitkästyttäviä taukoja.
Naisten sarjan ykköseksi meloi Anni Mykkänen, alle 18-vuotiaissa voiton vei Visa Rahkola ja miesten parhaaksi äänestettiin näyttävän helixinkin pyöräyttänyt kokenut Tuomas Kuronen.

Marjaana Terni

Freestylen jälkeen oli leikkimieliseksi tarkoitettu SUP-kilpailu, johon otti osaa yhdeksän kilpailijaa. Leikkimielisyys kuitenkin hävisi, kun kilpailijat olivat lähtöviivalla. Tarkoituksena oli meloa koski alas mahdollisimman nopeasti vapaavalintaista reittiä pitkin. Uinnista rokotettiin 20 sekunnin aikasakolla. Sakon sai vain kerran, joten moni kilpailija hyödynsi tätä ja ui useampaankin otteeseen. Ainoana ilman uintia kosken selvittänyt oli Teemu Väliahdet, mutta se ei riittänyt voittoon. Rohkealla reitinvalinnalla ja vankimalla SUPpailukokemuksella nopein aika kirjattiin Harri Myllyselle.