Kalixjoki tulvalla!

Tämä blogipäivitys tulee 2. Tiedustelukomppaniasta,  Hennalan kasarmilta Lahdesta. Eli palvelukseen on palattu. Viime viikolla olin vielä Pohjoisen unelmakoskilla, palataanpa vielä sinne:


Keskiviikkona 22.5. lähdimme Jussin kanssa Ruotsiin koska Muoniojoessa vesi nousi liikaa ja mitään melottavaa ei Pohjois-Suomesta löytynt. Suuntasimme ensin Pahakurkkiolle. Totesimme että åretsvågen ei toimi, ja koski ei muutenkaan näytä tutulta vaikka olen kosken pari vuotta sitten laskenut ja aaltoa melonut. No, laskimme kuitenkin kosken alas Jussin kanssa ja olihan se hurja! Isoja aaltoja ja vauhdikasta menoa. Linjat muistelimme puhelimessa ennen laskua Vaaralan Tuomaksen kanssa, ja kävimme matkalla pari kertaa rannallakin katselemassa. Koski näytti todella erilaiselle kun viime kerralla. Seuraavana päivänä kun Juho Vaarala tuli paikalle, saimme kuulla että vettä olikin aivan liikaa jotta åretsvågen toimisi.

GoProsta napattua

Fiiliksiä matkalta Contour ROAM -kamerasta: 
Downriver freestyleä! Vai taistelua kaatumista vastaan..
Löydä meloja kuvasta!

Sehän tarkoittaa että Lappisvågen voisi toimia. Torstaina kävimme pari kertaa melomassa "pahiksen"  ja illalla suuntasimme vielä "lappikselle" jossa meloimme myöhään torstai-iltana vielä.
Harri vääntää PanAmiksi!
Lappisvågen antaa kyytiä
Jussi tyylittelee cleanina!

 Aalto oli iso ja aika holtiton. Vesi ei noussut aivan tarpeeksi jotta aalto olisi ollut täyellinen, mutta erittäin hyvä se oli nytkin! Jo aallossa surffaaminen oli niin hauskaa että muuta ei tarvinnut, mutta välillä lähtevät ilmavat liikkeet teki hommasta vielä hauskempaa. Vietin lappiksella viisi päivää. Vesi laski kokoajan ja viimeisenä päivänä aalto murtui jo aika pohjalle. Lähdimme maanantaina paluumatkalla katsomaan vielä pahiksen, vietimme siellä yhden yön ja laskimme kosken pari kertaa. Molempina päivinä big wateria riitti! Åretsvågen ei toiminu taaskaan, mutta samassa kohtaa koskea oli pari muuta hauskaa aaltoa jota surffailimme.

Urheilukomennus alkoi minulta loppumaan ja piti palata Suomeen. Torstaina ajelin takaisin kotiin samalla kuin Harri, Anni ja Kuroset lähtivät vielä pohjoiseen melomaan Kelokurkkiota. Itselläni alkaa pikkuhiljaa valmistautuminen Sm-kisoihin jotka ovat puolentoista viikon päästä Kinkkibingossa, Kymijoella.

Kommentit