Northern Norway 2013: Takelva, Skoelva, Rauddaelva vesiputous

Freestylemelonnan MM-kisat lähestyvät ja osa Suomenkin joukkueesta on jo paikan päällä. Itse lähden Visan, Laurin, Jonnan ja Tiian kanssa samalla lennolla USA:an viikon päästä. Palataan vielä kuitenkin huikeaan reissuun Pohjois-Norjassa jonka teimme heinäkuun lopussa. Tämä on toinen blogipostaus reissusta.

Sunnuntaina 21.7. Aamupala nautittiin sateisissa merkeissä pressun alla joka oli vedetty auton ja puiden väliin. Aamupalan jälkeen pakkasimme taas auton ja lähdimme melomaan Takelvan. Joessa oli lyhyitä tasavesiosuuksia, välillä joki kapeni pieneen kanjoniin ja tarjosi hauskoja koskiosuuksia. Matkalta löytyi myös luiskia ja pari portagea. Takeoutissa oli myös hauska tekninen möläytys. Kokonaisuudessa joki oli aika lyhyt ja aikaa meni ehkä noin 4 tuntia. Mutta ihan hauskat 4 tuntia! Kuvia Takelvalta.
Takelvan eka kanjonipätkä puolivälistä

 

Hauska loppumöläys. Joku taisi ottaa tämän pariinkin otteeseen ;)

Takelvalta lähdimme mielenkiinnosta katsomaan Skoelvaa, joka oli lähettyvillä ja jonka Tuomas tiesi. Ajoimme Putiniin asti ja katselimme jokea matkalta autosta käsin. Näytti hyvältä. Tämäkin joki on aika lyhyt ja arvioimme että melomisessa kestäisi ehkä tunti pari. Kaikilla oli kova polte melomaan, joten niinpä puimme märät melontakamat uudestaan vesisateessa ja "iltamelonnoiksi" lähdimme melomaan Skoelvan. No, lopputulos oli että reilun neljän ja puolen tunnin jälkeen, myöhään illalla olimme viimein takeoutissa! Joki olikin vähän isompi ja haastavampi mitä tielle näkyi. Monta hyvää möläytystä löytyi! Oli jos jonkunnäköistä luiskaa ja pikkudoppia. Ainakin tällä vedellä joen isoimmat kosket piti kantaa, pari aika raskasta kantoa tuli. Eri vedenkorkeudella ne varmaan olisi melottavissa. Tälle joelle on pakko palata uudestaan! Kuvia on huonosti, koska emme halunneet ottaa kameraa vesisateeseen kastuttavaksi. Ja joenhan piti olla lyhyt leppoisa iltamelonta :)

Tämä tupladroppi jäi vetämättä, yläosa oli aika jämäkkää.. Joskus vielä!

Haha, tilanteita koskella!

Seuraava päivänä kaikki oli aika jumissa ja väsyneitä. Muut kävivät kävellen katsomassa tverrelvan jossa oli liika vettä melottavaksi. Ajoimme pari tuntia Rauddaelvalle, jonka alaosasta todella hieno vesiputous jonka perään vielä hauska luiska. Yläosa Rauddaelvasta oli yhtäjaksoista todella isoa koskea jossa oli siivilöitä välissä. Vaarallisen näköistä, ei houkutellut melomaan. Mutta putous kylläkin! Jussin kanssa päätimme kantaa kajakit ylös noin 0,5km putoukselle. Jännittävä ja näyttävä putous meni molemmilta hienosti ja teimme mahdollisesti first descentin putoukseen? Kuvia putouksesta:
Yläosan pätkää kanjonin päältä, jämäkkää..

Ensi katsomalla vähän jännitti!
Niskalla skouttaamassa

Minä putouksessa

Jussi putouksen jälkeen!
Hyvin meni!


Illalla ajoimme vielä Spanselvan put-iniin joka oli viimeinen joki Narvikin pohjoispuolella. Jatketaan siitä seuraavassa postauksessa!

Kommentit