Katastrofien päivä Bratislavassa

Saatiin hetki sitten melottua ensimmäiset kansalliset treenit. Melonta-aikaa oli ruhtinaalliset 5 minuuttia per meloja ja jaettiin vielä meidän yhdeksän hengen porukka kahtia, joten saatiin melontaa hyvä kierto ja jonottaa ei juuri tarvinnut. Tämän päivän treenejä häiritsi vähän koskessa jostain syystä vallinnut matala vesitilanne, joka tarkoittaa jo entuudestaan matalassa hontossa sitä, että kaikki liikkeet volteista mäkkäreihin ja voonikseihin jytisivät ikävästi pohjaan. Treenit jatkuu huomen aamuna klo 0800 paikallista aikaa.

Tänään sitten sattui päivän kaupunkikierroksilla yhtä sun toista. Ensin täällä koskella asuva porukka (6 henkeä) lähti VW Pololla lähikauppaan 10km päähän ja sata metriä oltiin ehditty hotellilta ajaa kohden kauppaa, kun miliisit viittilöivät meidän Polon tien sivuun. Paikalliset, lähes kielitaidottomat miliisit puhuivat suuresta katastrofista ja vieläkin suuremmasta penaltista. Tällä kertaa selvittiin kuitenkin 3 x 10€ sakkotiketeille ja saatiin rekisteröityä Polo väliaikaisesti kuuden hengen bussiksi Cunovon kaupalla käynnin ajaksi. Bratislavan keskustaan lisenssi ei olisi ylettänyt.

Miikalla ja Jonnalla oli Bratislavan ytimessä vielä suurempi katastrofi, kun vajaan tunnin luonastauon aikana oli Skoda Fabia melontavarusteineen kadonnut kadun varresta. Avuliaan matkatoimiston avustuksella olivat saaneet selvitettyä, että auto on nostettu nosturilla auton lavalle ja viety jonnekkin kaupungin häkkivarastoon säilöön. Syy moiseen toimintaan ei ollut koskaan selvinnyt kielimuurin takia, mutta ilmeisesti auto oli ollut väärin pysäköitynä kadunvarressa ja yllättäen ei paikallinen auto oli joutunut siirron kohteeksi. Tästäkin kuitenkin selvittiin 100€ hinauslaskulla ja 20€ sakolla, mutta kuulemma tässäkin oli miliisin mukaan ainekset suurempaan katastrofiin ja suurempaan sakkoon... 
Olivat kuitenkin lopuksi saaneet vinkin, että hyvältä näyttävään, ilmaiseen parkkipaikkaan ei kannata jättää autoa, koska se on todennäköisesti laiton ja johtaa edellä mainittuun toimintaan.

Vanhempaa sukupolvea edustavien suomalaismelojien mielestä kaksi yllä mainittua tapausta johtui vain ja ainoastaan ulkomaalaisista rekisterikilvistä.

Kuva-arvoitus: Missähän Harrin ja Tupin huone on?

Bratislavan vanhaa kaupunkia

Lounaalla Tonavan rannalla

Miliisit oli sitä mieltä, ettei meidän VW Polo ole bussi

Kommentit

  1. Voihan katastrofi - koittakaa katsoa ettei niitä tule vesillä. p.s. tarvitaanko slovakia sanakirjaa?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti