MM-katsastukset melottu

Freestylemelonnan MM-kilpailut pidetään tänä vuonna Ottawajoen Garburator-aallolla Kanadassa 30.8.-5.9.2015. Viime viikon torstaina ja perjantaina pidettiin Suomen joukkueen katsastuskilpailut Muonionjoen Kelokurkkiolla. Katsastuskisoissa menestymisen lisäksi tavoitteena oli rikkoa asetettu pisteraja, jotta edustusjoukkueeseen olisi mahdollista päästä.

Kelokurkkio on parhaiten tunnettu kosken niskalla sijaitsevasta Insinööriaallosta. Kilpailut pidettiin kuitenkin noin 100 metrin päässä sijaitsevassa Outback-aallossa, joka toimi erinomaisesti kisojen aikaan. Insinööriaaltokin oli melontakunnossa ja isot liikkeet olivat ajoittain mahdollisia, mutta välivedenkorkeudesta johtuen lähes vihreää aaltoa oli haastava saada kiinni ja 45 sekunnin aika olisi saattanut mennä paikan hakemiseen. Outback-aalto oli iso, nopea ja pitävä, joten siinä on samoja elementtejä kuin itse Garburaattorissa eli aalto toimi juuri oikealla hetkellä. Tulevaisuudessa on hyvä tietää, että Kelokurkkiolla on melottavaa, vaikka Insinööriaaltoon olisikin välivesi, mutta reilun 200 metrin kantaminen saattaa karistaa pois huonokuntoisimmat.

Kisainfo. Kuva: Mikael Lantto
Outback-aalto. Kuva: Dennis Newton
Janne blunttaa. Kuva: Mikael Lantto
Kilpailuissa nähtiin isoja liikkeitä ja korkeapisteisiä runeja. Alla kummankin päivän tulokset. Freestylejaosto esittää edustusjoukkueen kokoonpanon lähiaikoina.


Ensimmäisen kilpailupäivän tulokset

Toisen kilpailupäivän tulokset


Kommentit