Melontaloma Norjassa

Teimmepä mekin reissun Norjaan ja minä otin mukaan tällä kertaa vain laskupaatin (ja slalomin), mikä tarkoitti reilun viikon lomaa freestylemelonnasta. Ennalta oli suunniteltu paljonkin mitä melottaisiin ja missä, mutta vedenkorkeuden vaihteluista johtuen suunnitelmat muuttuivat. Reissu alkoi Åresta, missä pääsimme melomaan Vålån, vaikka sielläkin vesi oli todella korkella, mutta Enan jäi melomatta (vesimittari näytti 6). Yllättäen Norjan puolella samalla korkeudella vettä ei sitten ollutkaan. Bua oli hyvin vähävetisen näköinen, mutta koska oli jo ilta, päätimme silti leiriytyä Buan sivujoen Enan varrelle ja käydä aamulla katsastamassa vesitilanteen. Enakin oli niin kivinen, ettei lähdetty kajakkien pohjia naarmuttamaan.

Kati, Tupi, Miika, Iida ja Urho Enan varrella
Enan ja Buan jälkeen vettä olikin sitten kaikkialla muualla enemmän kuin tarpeeksi ja monet suunnitellut joet jäivät melomatta liian korkean veden vuoksi tai sitten niitä melottiin kantamalla pahimpien paikkojen ohi, kuten Ylä Jorilla ja Ottan Pollfoss pätkällä. Hienoja maisemia ja hyviä jokia siitä huolimatta, ja onneksi Sjoan pelipätkä on aina yhtä mukava meloa. Tällä kertaa pääsin melomaan sen useaan kertaan ja sekä korkealla että todella korkealla vedellä.

Jonna Drivan raftipätkällä. Mukava melontapätkä, jonka parhaat kohdat eivät osuneet siltojen alle (kuvaaja oli matkanvarrella vain silloilla).

Tupi ja Miika lähdössä Ylä Jorille.
Sjoan pelipätkällä suuresta vesimäärästä ei ollut haittaa, Jonna aaltojen takana.
Miika läjestyy Sjoan aaltoja.
Jotunheimin upeista maisemista Spiterstulen lähistöltä saa alkunsa Visa joki.
Visa näytti houkuttelevalta, mutta jäi odottamaan parempaa aikaa tutustua jokeen kunnolla ennen melontaa.
Slalomkajakkikin pääsi vesille Sjoalla ja Falunissa. Kuvia Falunista löytyy Falu Kanotklubb facebooksivuilta. Nyt reisssun jälkeen on takana jo pari freestyle-melontapäivää Neitikoskella ja edessä harrastajien freestyleleiri.

Kommentit