Naisten alkuerät melottu, fiiliksiä melojilta


Naisten ja C1 alkuerät melottiin tänään. Mukana oli suomalaisista Anni Mykkänen. Annin kaksi ensimmäistä surffia olivat parhaat ja sai niistä hienosti 297 pistettä! Anni sijoittui 12. ja jäi niukasti 43 pistettä semifinaalipaikasta 10 parhaan joukkoon.
Viralliset pisteet naisten ja C1 alkukarsinnoista löytyy kisajärjestäjän sivulta.


Anni blunttaa isosti tuomareille

C1 melojat meloivat näyttävästi

"Kisasuorituksen jälkeen olo on tyytyväisen helpottunut, mutta samalla hämmentynyt. Toukokuussa aloitettu matka MM-kisoihin on nyt omalta osaltani ohi, silmänräpäyksessä. Tänä vuonna on jäänyt hyvä maku kisaamisesta aina karsintakisoista lähtien, mutta tämä kisa menee kokonaisuutena kärkeen kaikista kisakokemuksista. Kisa-aalto on aivan huikea, tuollaisia on Suomessa tarjolla vain kevättulvilla. Koko paikallinen melontakulttuuri kannustaa melomaan ja kokemaan valkoisen veden riemu. "Kisakylämme" Wildernes Toursilla on täynnä muita urheilijoita ja tarjoaa monipuolisesti vaihtoehtoja palauttavaan reniin. Kaikki; paikalliset, urheilijat ja kisaturistit ovat todella ystävällisiä ja tunnelma kisakatsomossa aivan mahtava. Erityiskiitos täytyy antaa Valerie Bertrandille, Team Scandinavian -jäsenelle, jonka kanssa tsempattiin toisiamme akanvirrassa heatimme aikana. Ja Suomi -tiimin kannustus ja tuki niin henkisesti kuin fyysisestikin on ollut korvaamatonta!

Team Scandinavian naiset

Tavoitteeni MM-kisoissa oli päästä jatkoon alkukarsinnoista. Kisa-aamuun asti olin kisatiedotteen mukaan siinä uskossa että kaksikymmentä menisi jatkoon ja myös naisilla olisi puolivälierät. Siihen nähden sijoitukseni kahdentenatoista oli huomattavan hyvä. Tarkkasilmäiset kotikatsomoissa huomasivat varmasti jännityksen yliotteen toisen runin jälkeen mutta kaksi ensimmäistä meni hyvin tasoni mukaan. Tänään jatkopaikan ansaitsivat kuitenkin kymmenen parasta, koska naiskilpailijoita ei ollut yli neljääkymmentä. Kolmen heatin melottua, ollessaan kymmenes, täytyy suoritukseensa olla tyytyväinen. Tosin tiesin viimeisessä heatissa olevan kovia kisaajia, kuten Katie Kowalski, jonka takapihalla virtaa Ottawa -joki. Pääsy jatkoon oli todellakin vaakalaudalla ja lopulta tipuin kaksi sijaa jatkopaikan ulkopuolelle. Aloin tahtomattanikin miettiä mitä olisin voinut tehdä paremmin, koska ero tuntui niin hiuksen hienolta.

Jäähdyttelyä kisarunin jälkeen

Nyt viikkoja kestäneen kisajännityksen lauettua olo on rauhallinen ja olen tyytyväinen suorituksiini. Aina löytyy jotain parannettavaa lajiharjoittelun, valmistautumisen tai kaluston osalta. Olisi jännittävää päästä melomaan samaista aaltoa kuitukajakilla, tuntea ja nähdä ero melontaan. Tänään tein kuitenkin parhaani!", Anni tuumaa.


SUP-mies yritti myös surffata..

..mutta kaipaa vielä harjoitusta!

Miesten alkuerät olivat eilen, joista Tuomas Kaukola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon. "Tavoite oli päästä 20 joukkoon ja se on nyt saavutettu. Alkuerän melonta oli itselläni parempaa kuin harjoituksissa, joten olen tyytyväinen. Huomenna lähdetään parantamaan sijoitusta ottamalla enemmän riskiä periaatteella tulos tai ulos. Vastassa on todella kovia kavereita ja kymppisakkiin pääseminen vatii täydellisen onnistumisen. sillä useat kilpakumppanit ovat olleet jo pari kuukautta harjoittelemassa Garburaattorissa, ja se näkyy heidän melonnassaan", Tuomas kommentoi jatkopaikkaansa.Jussin ajatukset: "Aalto oli hauska ja vauhdikas meloa. Harjoitusaikana vedenkorkeus oli korkeammalla ja aalto hyvin Muoniojoen Äijäaallon kaltainen. Muutamaa päivää ennen kisaa vesi laski kisatasolle ja aallosta tuli huomattavasti pitävämpi. Itselle tämä aiheutti kuitenkin vaikeuksia, koska olen tottunut aloittamaan liikkeet liun aikana. Suurin hankaluus tuli backstabeissä, joita en matalemmalla vedellä saanut irti kuohasta. Kisassa kuitenkin bluntit ja panam lävähtivät perusvarmasti ja meloin mielestäni hyvin tasollani. Viimeinen surffi lähti mukavasti käyntiin, mutta paikkaa hakiessa aalto kävi yhtäkkiä vihreänä ja ennen kuin ehdin reagoida olinkin jo 10 metriä alavirrassa, mutta se kuuluu lajin luonteeseen.Kisan jälkeen hymy nousi kasvoilleni kun näin kuvan jäätävän isosta panamista, joka oli otettu suoritukseni aikana.
 

Kisasta jäi kuitenkin hyvä fiilis ja tulevaisuudessa pitää saada laajempi valikoima pisteliikkeitä, jotka saa nostettua ilmaan vaikka unissaan. Kannustusjoukkoihin siirtyminen ja kisatunnelmasta nauttiminen on ollut mukavaa ja tänään ja eilen olenkin melonut itseni puhki muissa Ottawajoen aalloissa kuten Babyfacessa ja Cornerwavessa, valmistautuen tuleviin kisakoitoksiin.Tuomas Kuronen nautti aallossa melonnasta ja piti aaltoa yhtenä parhaista melomistaan. Tupin mielestä runit menivät hyvin ja liikkeitä oli rittävästi, mutta liikkeiden ilmavuuden kanssa oli vaikeuksia. "Harmittaa vietävästi, että jatkopaikka jäi varmistamatta.Tämä vain kannusti minua tavoittelemaan edustuspaikkoja jatkossa", Tupi kertoo.Juuson mietteitä kisan jälkeen: "Tulin vähän myöhemmin kisapaikalle kuin muut suomalaiset ja viikko oli lyhyt aika totuttautua aaltoon. Olen melonut aaltoa paljon viime vuosina, mutta Garburatorin vastaista aaltoa en ole ennen melonut. Korkealla vedellä treenit kulkivat vähän paremmin, kisavedellä aalto murtui pohjalle ja melonta ei jostain syystä oikein lähtenyt treeneissäkään. Kisoissa en saanut aivan haluamaani suoritusta ja lopputulos jäi aika vaisuksi."Joukkueen yhteisenä mietteenä sanottakoon, että vaikka olemme meloneet paljon vastaavan kokoisia aaltoja Suomessa oli aallon fysiikka ainutlaatuinen ja kahden viikon totuttelu erilaiseen liikkeiden aloitustapaan ei aivan riittänyt, koska liikkeiden tekeminen vaatii ns. normaaliaallosta poikkeavan pompun.
Miesten sarjan jatkoon päässeistä 17 meloi muovikajakkeja jäykemmillä ja kevyemmillä kuitupaateilla, joista sai silmin nähden merkittävää etua. Arvoitukseksi jää miten suomalaiset olisivat pärjänneet, mikäli varusteet olisivat olleet samalla tasolla kuin kilpakumppaneilla.


Perjantaina on myös tiukka karsintapäivä, kun kaikkien freestylesarjojen finalistit selvitetään päivän mittaan. Meidän oma Tuomas Kaukola meloo heti aamusta ensimmäisessä heatissa klo 8.00 paikallista aikaa.


Kommentit