Maajoukkueleiri Plattlingissa


Takana on mahtava viikko maajoukkueleirillä! Viime vuoden tapaan saimme huippuvalmentaja Dennisin Briteistä avaamaan freestylemelonnan saloja. Tänä vuonna leirimme pidettiin Plattlingissa Saksassa, jossa pidetään myös vuoden 2016 freestylemelonnan EM-kisat toukokuun lopussa.

Minä ja pojat lensimme Isarjoen rannalle jo neljä päivää ennen valmentajan sapumista. Vedenkorkeus oli matalampi mihin olimme tottuneet ja kirkkaana virtaavan joen pohjalta paistoi kiviä, jotka näyttivät hipovan ainakin kajakkia. Päätimme kuitenkin kokeilla mihin honton vesi riittäisi.
Seuraavat päivät kului harjoitellen mitä tahaansa muuta paitsi voltteja, sillä vedenkorkeus oli juuri sopiva cartweeleihin, lunar orbiteihin ja mc nastyihin. Olimme oikein tyytyväisiä muovisiin kajakkeihimme, sillä kuitukajakki olisi ollut kovilla noin 160 cm vedenkorkeudella.


Neljän päivän innokas melonta auttoi tuntemaan honton ennen leirin alkua, mutta näin alkukaudesta täytyy olla tarkkana ettei melo itseään heti puhki. Talvisista kuntoharjoitteista huolimatta hiihtokunto ei vastaa melontakuntoa. Dennisin saavuttua saapui myös vesisade ja saimme nauttia parin päivän ajan "volttivedestä". Me saatiin uutta virtaa liikelistan laajetessa, Paula sai ottaa uuden kuitukajakin esiin ja liikkeisiin alkoi tulla ilmaa.

Dennisin loppumattomat neuvot liikkeiden tekoon auttaa hiomaan vanhoja taitoja ja lisäksi uusien liikkeiden oppimiseen saa hyvät eväät, niin että harjoittelua voi jatkaa helposti kotihontossakin. Mutta  lisäksi Dennisiltä voi kysyä mitä vain melontaan, kisaamiseen tai vaikka kehonhuoltoon liittyen.
Kilpatasolle mentäessä kannattaa muistuttaa välillä itseään millainen meloja haluaa olla. Olenpa kuullut muutaman harrastelijankin sanovan varusteiden lähtevän myyntiin, kun oma melonta tuntuu turhalta lipsuttelulta. Silloin kannattaa hengähtää hetki ja miettiä miksi on päätynyt ja jäänyt lajin pariin. Kisoihin valmistautuessa kannattaa myös selkeyttää itselleen millainen kilpailija haluaa olla ja asettaa omat tavoitteensa sen mukaan. Mitkä on ne asiat jotka vaikuttavat harjoitteluun ja menestymiseen, sekä miettiä mihin näistä seikoista voi itse vaikuttaa.

Muistiinpanot on tehty ja otettu ylös neuvot joiden avulla valmistautua EM-kisoihin. Toukokuun loppuun on vielä aikaa, mutta kaksi kuukautta menee nopeasti. Silloin selviää kuka on tehnyt kotiläksyt parhaiten ja kenellä riittää innostus loppuun asti!
Kommentit