Blunttikoulu Kattilakosken kakkosaallossaKaikki opetuslapset saatiin taas kokoon, kun Vili taittoi päivän mittaisen bussimatkan läpi Suomen ja saapui Ylitornion matkakeskukseen eilen, juuri sopivasti iltasetille Kattilakoskelle.


Mestari näyttää miten homma toimii


Hevosenkengän kakkosaalto oli mitä mehukkain, käyden välillä täysin vihreänä. Paikan haku kuohan päältä kävi entistä helpommaksi ja blunttikoulu pääsi täyteen vauhtiin. Kun kulmaa alkoi tulla tarpeeksi, roundhouset muuttui blunteiksi ja pian alettiin keulia niin että bluntit viuhui myös ilman melaa.

Tässä pari vinkiä blunttailuun:
- vauhtiveto (yksi tai useampi), kiidä alas kuohan päältä
- painonsiirto, samalla kun tempaiset viimeisen vauhtivedon vastakkaisella lavalla, tee pieni kallistus lantiosta samalle puolelle, pompauttaen kajakkia
- blunttaus, siirrä painosi kajakin päältä käännöksen puoleiselle lavalle, nosta perä ilmaan
HUOM! paina lapaa rysteset mahdollisimman lähellä kajakkia, nosta vastakkaista polvea ja vie vastakkaista kyynärpäätä kohti taivasta
- ländäys, käännä katse alavirtaan, työnnä vastakkaisella lavalla kuohasta, varmista että pysyt aallossa.


Mikko blunttaa

Visa tietää, tärkeintä cleanissa on sormet ilmassa


Harjoituksemme alkoi saavuttaa lakipisteensä kajakin kallistuessa jo ylivertikaaliksi pan amiksi, kun ukkoskuuro yllätti meidät ylävirrasta. Vili oli niin innoissaan päästyään vihdoin aallolle melomaan, ettei olisi lähtenyt millään ennen kuin kuuroa edeltänyt tuuli puhalsi vasten kasvoja niin ettei akanvirrasta päässyt enää edes ylös.

Vili nautiskelee viimehetkistä ennen sadekuuroaJättimäisten pisaroiden ropistessa kypärään kuljimme virran mukana kohti leiriä, miettien mitä kaikkea tällä kertaa jäi laittamatta sateen suojaan.
Mitä näitä nyt on; kumpparit, kaasukeitin, vaihtovaatteet.. Kyllä ne kesä kuivattaa!

Kommentit