La France, Millau

Mun matka Makinitosta jatkui yhden pysähdyksen taktiikalla kohti Millauta, se pysähdys oli Toulousen lentokenttä josta nappasin Jennin kyytiin. Myöhään maanantai iltana saavuttiin kuitenkin onnellisesti perille. Tuleva freestylemelonnan Euro cuppi melottiin osana suurta Natural Games nimistä urheilu- ja musiikki festivaalia. Tapahtumassa oli siis mukana myös paljon muita urheilulajeja, kuten pyöräilyä, slacklineä, kiipeilyä ja erilaisia laskuvarjolajeja.

Tiistai aamuna melontakamat ja eväät matkassa suuntasimme leirintäalueeltamme koskelle. 10-15 hengen jono pelipaikkaan oli pieni yllätys, mutta myöhemmin kuulimme että kymmenen hengen jono Millaun radalla on arkipäivää. Kisaspotti oli nopea, melko pieni, vaativa, mutta silti erittäin antoisa. Ehjän runin saaminen tässä spotissa tulisi olemaan vaikeaa.


Neljä treenipäivää ennen kisoja meni silmänräpäyksessä. Omat treenit ei kulkenut aivan haluamalla tavalla ja hontto ei vielä viimeisten treenienkään jälkeen tuntunut kodikkaalta. Koitin kuitenkin siirtää epätoivon ensi tammikuuhun Kymijoen leirille...Alkuerissä kumpikaan kisaruneistani ei ollut ehjä ja jatkopaikka 20 parhaan miehien joukossa tuntui valuvan käsistäni. Meloin neljännessä heatissä joten kerkesin katsella vielä reilusti yli puolet melojista. Yllättävän usean runin jälkeen mielessäni kuitenkin käväisi ajatus ''okei, toi jäi mun taakse''. Tulosten odotuksesta tuli pisin ikinä. Vihdoin, sijoitus 16. Hommat ei siis loppunut tähän, muutaman tunnin päästä meloisin uudestaan miesten quartter finaaleissa. Tää tuntu hyvältä. Herättelin itseäni ja fiilis nousi paljon. Quarttereissa melonta tuntui aika paljon paineettomammalta, katsojia oli mukavasti rannalla ja olin iloinen, että sain vielä pukea kamat päälle.

Space gotzilla quarter finaaleissa
En saanut vielä quarttereissakaan haluamaani runia päälle, mutta sijoitus nousi silti muutamalla pykälällä, löysin itseni riviltä 14. En ollut tyytyväinen itseeni, mutta en myöskään raivoissani.

Bartosz meloi itsensä sijalle 7.
Kaiken kaikkiaan koko Ranskan matka oli erittäin onnistunut ja Natural Gamesit oli varmasti hienoin kilpailu missä olen melonut. Merci!

Quim Fontane voitti miesten sarjan

Natural Gameseissa melottiin myös Boatercross
 -Visa Rahkola


Kommentit