MM-kisastudion postaus, osa: Miehet

Miesten sarjan alkuerät melotaan keskiviikkona 29.11. kello 14 alkaen. Miehiä on 12 heattia, joten kisat kestävät noin 7 tuntia. Kisoista lähetetään suora lähetys asiantuntevan selostuksen kera ja kilpailusuorituksen pisteet tulevat nopeasti näkyviin. Alla muutama poiminta mielenkiintoisimmista melojista kotikatsomon näkökulmasta. Kaikki kellonajat Suomen aikaa.

Juniorisarjan Fabian Lenz valmistautuu toiseen surffiinsa. Kuvakaappaus Olympic Channelin suorasta lähetyksestä. 

LINKKI Olympic Channelin suoraan lähetykseen

HUOM! Mikäli Olympic Channelin lähetyksessä on ongelmia, YouTube käyttäjä Carlos Guillen lähettää live-videota ilman selostusta ja ohjausta. Suora linkki videoon vaihtuu teknisistä syistä muutaman kerran päivässä, joten TÄSSÄ LINKKI hänen YouTube kanavalle, josta tulee etsiä käynnissä oleva live-lähetys.

K1 Miehet
Keskiviikko 29.11. alkaen kello 14.00 Heat-lista

Heat 1 klo 14.00
168 Stephen Wright, USA
- Yksi kisojen vanhimmista melojista, mutta se ei näy suorituksessa. Aloittaa sarjat todennäköisesti molempien käsien kaijoilla, joka on aika kova veto hontossa. Jos miehellä kasvaisi vielä tukka, niin sen kastumista ei tarvitsisi pelätä volteissa.

Heat 2 klo 14.30
23 Peter Csonka, Slovakia
- Peterillä on kolme MM-hopeaa. Tekee konemaisen varmasti hyviä comboja. Liikkeissä on harvemmin ilmaa alla, mutta voimaa sitäkin enemmän. Harjoitusten perusteella vaikuttaa, että hontto ei suosi näin isoja melojia kuin Csonka. Top 10 meloja onnistuessaan.

Heat 3 klo 15.00
143 Devyn Scott, Kanada
- Te jotka olette katsoneet aaltomelontaa Kanadan isoilta aalloilta, olette todennäköisesti nähneet Devynin. Ainakin harjoituksissa mies on pyöritellyt niin ilmaruuveja kuin cliinejä bluntteja. Antaa mukavan lisämausteen kisoihin. Onnistuessaan top 20 sijoitukset mahdollisia.

Heat 5 klo 16.00
47 Joaquim Fontane I Maso, Espanja (Katalonia)
- Hallitseva Euroopan mestari ja ehkä kisojen nopeimmat liikkeet. Wikipediassa sanan "rage" kohdalla pitäisi olla video Quimin runista. Tulee tekemään useamman trophy-liikkeen runiinsa. Mikäli hermo kestää ja liikkeissä on sääntöjen mukaisesti kulmaa, tulee Quim ottamaan mitalin.

Heat 8 klo 18.00
115 Dennis Newton, Iso-Britania
- Dennis on valmentanut Suomen maajoukkuetta useamman vuoden. Viime kesänä Dennis piti myös aktiiviharrastajien leirin Neitikoskella. Denniksen valmennettavilla on yli 20 mitalia arvokilpailuista. Osaako paljon kehuttu koutsi liikkeet teorian lisäksi myös käytännössä?

71 Dane Jackson, USA
- Kaksien edellisten MM-kisojen voittaja ja sitä ennen voitti kultaa junnuissa. Istunut tänä vuonna laskupaatissa enemmän kuin pelipaatissa, mutta harjoitusten perusteella freestyle onnistuu edelleen. Lähes jokainen liike on huge ja linkitetty, eikä meinaa pudota hontosta millään. Ottaa mitalin perussuorituksellaan.

Heat 9 klo 18.30
25 Tomasz Czaplicki, Puola
- Viime vuoden maailman cuppien ylivoimainen voittaja. Vuoden 2013 MM-kisojen pronssimitalisti. Harjoitellut erittäin paljon näitä kisoja varten. Usein hyvin ailahtelevia surffeja. Potentiaalia on, mutta mitali vaatii itsenä ylittämisen.

87 Martin Koll, Saksa
-Kisojen tyylikkäin kajakki. Henkan kaveri. On top 10:ssä jos haluaa.

Heat 10 klo 19.00
22 Robert Crowe, Iso-Britannia
- Mikäli et tiedä mikä on huge clean McNasty, seuraa tämän miehen ensimmäisiä liikkeitä. Varmaa ja isoa melontaa. Jos saa liitettyä muutaman linkin tai trophyn muuten varmaan runiinsa, tulee taistelemaan jopa voitosta.

Heat 11 klo 20.00
129 VISA RAHKOLA, Järvenpää, Suomi
- Fisseri, voltti, mäkkäri, mäkkäri.. no en kaikkea kerro, mutta noin alkaa Visan kisaruni. Runia on hierottu syksy Kinkkubingossa ja viimeiset pari viikkoa paikan päällä. Varmuus on löytynyt jo aikaa sitten. Perustasollaan yltää top 10:n. Jopa Dane Jackson nimesi Visan kisojen todelliseksi mustaksi hevoseksi. Katso ja nauti.

72 Eric Jackson, USA
- EJ:llä on ikää yli 50 vuotta, mutta melontakunnosta kertoo jo sekin, että pääsi USA:n kovaan tiimiin. Useita maailmanmestaruuksia, mutta näistä kisoista ei valitettavasti taida tulla täytettä vitriiniin. Viihdyttävää ja varmaa melontaa, vaikka isoimmat pisteliikkeet EJ onkin jättänyt nuoremmilleen. Onnistuessaan selkeästi top 20 sijoitus. Melovat Visan kanssa tästä listasta ainoina muovipaateilla.

Heat 12 klo 20.30
77 Hunter Katich, USA
- Kisojen tyylikkäin meloja. Meloo isolla kajakilla, joka näkyy liikkeiden ilmavuudessa. Hunter ei todennäköisesti osaa tehdä volttia niin, että siitä ei saisi huge-bonusta. Usain Bolttiin verrattava räjähtävyys. Harva on pystynyt voittamaan Danea viime vuosina, mutta Hunter teki sen Jenkkien karsintakisoissa. Onnistuessaan ottaa mitalin. Tämä show kannattaa katsoa!

155 Nicholas Troutman, Kanada
- Vuoden 2009 MM-kultamitalisti ja edellisistä kisoista pronssia. Välillä on mennyt harjoituksissa rikki 1500 pistettä, mutta toisinaan on kova poika hosumaan ja tekemään epäpuhtaita liikkeitä. Potentiaalia finaaliin on, sillä omaa kovat kisahermot.

Kommentit

  1. Oijoi. Pitää ehtiä kisakatsomoon! Missä Max?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Max keskittyy kuulemma Slalomiin tällä hetkellä enemmän, joten ei lähtenyt näihin kisoihin. Olisi ehdottomasti tällä listalla, mikäli meloisi Argentiinassa.

      Poista

Lähetä kommentti