EM-kisojen alkukarsinnat paketissa

Cunovon melontaradalla ruuhka-aika on kestänyt aina torstai aamusta perjantai iltaan, eikä loppua näy. Freestylen EM-kisat toisella radalla ja Slalomin U23 -ja juniori Em-kisat toisella radalla ovat tuoneet yllättävän paljon vesiurheilun ystäviä kisakylään.

Suomen kannatusjoukot

Alkuerät; Paljon onnistumisia, paljon epäonnistumisia.
Kaksi runia, jotka lasketaan yhteen. Tämä formaatti ei vain jätä epäonnistumisille tilaa. ''Entä jos, entä jos...?'' Kysymykset kimpoilevat jokaisen urheilijan mielessä, niin ennen kuin jälkeen oman suorituksensa. Koko kilpailun stressaavin ja monelle urheilijalle, kuten myös katsojille kutkuttavin vaihe on vihdoin paketissa.

Visan alkueräsurffien ilmavin voltti

Miesten alkuerät:
Ensimmäisen järkyttävän uutisen urheilijat saivat kuullessaan osallistuja määrän. 38. Tämä tarkoittaa sitä ,että alkuerien jälkeen ei melota neljännesvälieriä, (top20) vaan siirrytään suoraan semifinaaleihin (top10). Joten selviytyminen alkueristä seuraavalle kierrokselle on merkittävästi vaikeampaa. Heti alusta alkaen urheilijat pyrkivät tekemään omia arvioitaan pistemäärästä joka semifinaaleihin pääsemiseen vaadittaisiin. Nämä arviot tipahtelivat 1300 ja 1800 pisteen väliin. Miesten alkueristä tällä kertaa erottui neljä melojaa: Quim Fontane (ESP), Peter Csonka (SVK), Tomasz Czaplicky (POL) ja Lane De Meulenaere (BEL). Kaikki neljä miestä paukuttelivat reilusti yli 2000 pistettä kahdella runillaan, ja näin piste ero viidenteen Ruotsin Max Karlssoniin oli lähes 500 pistettä. Sijat 5.-10. olivat melko tasaisesti 200 pisteen sisällä. Miesten alkuerien yllättäjä oli mielestäni Marcel Bloder ja epäonnistuja Brittien Gav Baker/ koko brittien joukkue, sillä yksikään brittimeloja ei päässyt miesten semifinaaleihin. Visa Rahkola meloi itsensä semifiinaleihin sijoittuen 10. alkuerissä.

Juniori Naisten alkuerät:
Ehkä tähänastisten kisojen suurin positiivinen yllätys. Junnutyttöjen tason nousu edellisistä Bratsilavan Em-kisoista on ollut räjähdyksen omainen. 2014 tyttöjen finaaliin pääsi 30 pisteellä, kun taas eilisissä alkuerissä finaaliin pääsyyn vaadittiin jopa 217 pistettä! Mainittakoon myös että tyttöjen hallitseva maailman mestari Ottilie Robinson-Shaw paukutteli kahdella runillaan yhteensä 1113 pistettä! Ottilie olisi näillä pisteillä voittanut yli puolet miehistä.

Paula aloitti ilmavasti voltilla

Naisten alkuerät:
Myös naisten alkuerät olivat kovatasoiset. Parhaan kymmenen joukkoon pääsemiseen vaadittiin 400 pistettä. Tulos listan kärkipää (Zofia Tula (POL), Nina Csonkova (SVK), Marlene Devillez (FRA) ei juurikaan yllätä. Kaikki kolme parasta naismelojaa ovat haalineet itselleen useita arvokisamitaleja lähivuosina. Naisten alkuerien yllättäjäksi nostaisin Slovakialaisen Eva Laskon, joka sijoittui hienosti 5. Paula Varonen meloi hienosti 12.

Tuiskun voltti hipoi hugebonuksen rajaa

Juniori miesten alkuerät:
Toisin kuin tyttöjen alkuerissä pisteet verrattuna neljä vuotta sitten melottuihin Em-kisoihin samaisessa paikassa ovat tulleet alaspäin. Hallitseva maailman mestari Tom Dolle (FRA) voitti alkuerät melko ylivoimaisesti. Toiseksi meloi viime vuoden Mm-kilpailuijen pronssi mitali Harry Price (GBR) ja kolmanneksi toinen Ranskan junnu Valentin Parsame. Suomen Miika Sorjonen ylsi hienosti 12. ja Tuisku Äänismaa 19.

Miika treenasi space godzillan kisakuntoon

Kaiken kaikkiaan kilpailun kulku on ollut alun jälkeen melko selkeää; aikataulut ovat pitäneet, tuomarointi on ollut tiukkaa mutta tasavertaista ja kisapaikalla on muutenkin vallinnut hyvä meininki!