Matka Em-KisoihinKohta se on. Tämän vuoden kohokohta. Tähän asti kestäneen melontaurani kohokohta; Em-kilpailut Bratislavassa. Matka tänne on ollut pitkä; pelkästään tälle vuodelle mahtui viisi leiriä ja viisi kilpailua. Kaksi Dennis Newtonin valmentamaa leiri, kaksi Visan, Annin ja Tuomaksen valmentamaa leiriä, ja tuoreimpana Bartoksen ja Quim Fontanen vetämä leiri. Denniksen ja Visan ja tovereiden leireillä keskityttiin siihen, miten liikkeet tehdään ja ylipäätään minkälaista on järkevä treenaaminen. Huomasin nopeasti että urheilu on paketti, joka sisältää muutakin kuin lajitreenit. Myös ravinto ja lepo ovat osa vaikeaa kokonaisuutta. Opin myös yhden tärkeän asian Dennikseltä: liikunta on hauskaa, urheilu on raskasta kokopäivätyötä.

Alkulämmittelyä Bartoksen leiriltä.

Bartoksen opeissa.

Bartoksen ja Quimin leirillä kävimme läpi omat taitomme ja niiden pohjalta suunnittelimme kisarunin, jonka toivottavasti näette kokonaisuudessaan perjantaina. Tärkein uusi oppi oli kisastressin hallinta ja siihen valmistautuminen. Harjoittelimme myös melonta taitojamme paremmiksi, mutta enää ei ollut mielessä paremmaksi tuleminen, vaan hyvän myynti puheen valmistelu tuomareille.

Olen tietysti itse myös treenannut omalla ajalla. Välillä vastaan tuli päiviä, jolloin ei huvittanut mennä melomaan. Teki vain mieli jatkaa sohvalla istumista ja katsoa teini draamaa Netflixistä. Melkein aina sain kuitenkin vedettyä itseni pois sohvan pohjalta melomaan. Vaikka se aluksi tuntui kauhealta.. myös meloessa... ja jälkeenpäin, niin tiesin kuitenkin, että katuisin enemmän sohvalla makaamista, kuin lihaskipuja. Matka tänne on ollut välillä epämukava, mutta niitä hyviä hetkiä on ollut enemmän, tai ne ovat jääneet paremmin mieleen kaikkien kylmien vesien ja lihaskipujen varjosta. Ne epämukavat aamut on takana ja nyt on enää yksi ikävä hetki edessä: ne minuutit, jotka tuntuvat tunneilta ennen kisasuoritusta.

Neljä päivää K1JM alkueriin!

 Loppuun vielä muutama Denniksen ottama kuva hänen pitämältään leiriltä Lieksasta.


-Miika

Kommentit