Visa villitsi kisastudiota EM-alkukarsinnoissa

 Koti-Suomessa Bratislavan EM-kisojen seuraaminen oli tänään hermoja raastavaa live-kuvan ja tulosseurannan puuttumisen vuoksi. Ensin sain käsiini Tuiskun lähettämänä Visan kaksi alkueräsurffia paikan päältä ja jännitys kasvoi entisestään. Visan melonta näytti hyvältä, ei aikaa tuhlailevia huuhtoutumisia, mutta pari kyseenalaista astekulmaa. Sitten tietokone vain latasi ECA:n facebook-sivua, mistä tulokset pitäisi näkyä ensimmäisenä. En saanut sivua vieläkään auki, kun puhelimen ruudulle ponnahti viesti freestylejaoston lajipäälliköltä: "Visa 10!!!"
Visa is on fire

Visa Rahkola lunasti paikan 37 kilpailijan joukosta lauantain semifinaaleihin vaivaisen kolmen pisteen erolla seuraavaan.  Rahkola on tyytyväinen kahteen 45 sekunnin suoritukseensa alkuerissä, yhteenlasketuilla pisteillä 1500, vaikka ei ollut tarkoitus meloa semifinaaleihin ihan noin pienellä marginaalilla. Tuomareiden linjaus liikkeiden arvostelussa on todella tiukka näissä kisoissa, Rahkola tarkentaa ja kertoo keskittyvänsä jatkossa vielä enemmän liikkeiden puhtauteen ja pyrkii tiivistämään suoritustaan mahduttaen yhden liikkeen lisää kisaruniinsa.
Visa lähettää lentosuukon ja McNastyn ilmoille

"Sain viriteltyä itseni, kilpailuhermot ja fiilikset oikeille leveysasteille, ei jännittänyt liikaa, mutta tarpeeksi. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen melontaani, kilpailun ylivoimaisesti stressaavin vaihe on nyt paketissa. Moni hyvä urheilija on epäonnistunut tänään suorituksissaan hermoilun takia ja olen iloinen, etten kuulu itse tähän kategoriaan."       - Visa Rahkola

Tältä näyttää hyvä kisafiilis, before ´n after

Huomenna syödään taas kynsiä jännityksestä, kun kilpailupäivä käynnistyy naisten sarjan alkuerillä kello 11:00 alkaen (Suomen aikaa), Paula Varosen meloessa toisessa erässä kello 11:30. Seuraavana suomalaisena meloo alle 18-vuotiaiden poikien sarjassa kilpaileva Miika Sorjonen toisessa erässä klo 15:30 ja Tuisku Äänismaa neljännessä erässä klo 16:30. 
Paulan viimehetken kisavalmisteluihin kuuluu voimien kerääminen huomiseen kohtaamiseen fysiikkaa vaativan kisahonton kanssa, sekä kajakin viimeistely kisakuntoon. Myös naisten sarjassa on kova taso ja kymmenen parhaan joukkoon paljon kovia ehdokkaita. Kokeneena kilpailijana Varosen taktiikkana on keskittyä omannäköiseen suoritukseen muistaen että freestylemelonta on hauskaa. Kyseessä on kuitenkin maailman cup-kisan hopemitalisti, jolta ei taitoa ja sitä kuuluisaa suomalaista sisua puutu.

Poikien sarjassa ensi kertaa arvokisoissa melovat Miika ja Tuisku laittavat kuumasta säästä huolimatta huomenna työtakit niskaan ja lähtevät kisoissa liikkeelle varmimmista liikkeistä, jättäen vaikeammat liikkeet viimeiseksi. Tuisku tavoittelee kahdensadan pisteen runeja ja kertoo kisajännityksen alkavan tuntua yhä selvemmin miesten sarjaa katsellessa. Sorjonen nimeää tavoitteekseen semifinaalipaikan kymmenen parhaan joukossa. Tekniseen osaamiseensa hän luottaa, mutta kertoo haasteekseen kisahermojen hallinnan.


Team Finland edustustehtävissä avajaisissa

Täällä kotona palautellaan peukaloiden ojentajalihaksia huomista varten.
 Olkoon zen kanssanne Paula, Miika ja Tuisku !  Sekä onnea Visa hienosta suorituksesta !

Kommentit