Visan terveiset Bratislavasta

Long time no see. 2018 vuoden freestylemelonnan EM-kilpailut häämöttävät horisontissa ja tarkimpien Excel-taulukoiden mukaan avajaisiin on enää kymmenen päivää! Kisat melotaan samaisessa paikassa kuin 2014 vuoden EM:mmät, eli Cunovon melontaradalla Bratislavassa.

Cunovon melonta mecca

Minulle kyseessä on kauden tärkeimmät kisat ja melontakuntoa on viritelty viitisen kuukautta;
Bratislavan spring camppi Denniksen johdolla, Häjyrodeo, Hirvivuolle, Konnekoski, Tornionjoki, Norja, Kymijoki ja monta muuta reissua kunnes lopulta leireilemään takaisin Denniksen kaulimen alle Lieksaan. Kaiken kaikkiaan kausi on ollut antoisa vaikka kansainvälisiä freestylemelontakilpailuja en ole yhtä montaa saanut alle kuin viime kaudella. Syynä tähän ehkä päälimmäisenä Norjan reissu kuumimman kisakauden aikaan (toki kilpailin Norjassa Ekstreme sport vekoilla laskukisoissa). Sortin maailman cupit eivät myöskään saaneet kisaviettiäni kukoistamaan mielestäni liian huonon arvokisaspotin takia.

Vaikka EM-kilpailut lajissamme onkin varmasti yksi koko scenen arvostetuimmista tapahtumista, oli silti viime talven Argentiinan MM-kisareissu erittäin valaiseva. Kuulostaa varmasti cliseiseltä mutta tänä päivänä verratessani 2016 vuoden Plattlingin EM-kisoja viime talven MM-kisoihin on ero näiden kahden tapahtuman välillä valtava. En yritä missään nimessä talloa EM-kisojen mainetta, vaan kertoa teille mihin suuntaan lajin kilpailukulttuuri on mielestäni kehittymässä.

Monelle urheilijalle EM:mät on tänä päivänä niin sanottu ''checkpointti'' matkalla kohti seuraavaa päätavoitetta. Katsotaan miten melonta kulkee, mitä ominaisuuksia tulee kehittää, miksi kisat onnistui, miksi ei? Ja mikä sitten on se päätavoite? Vastaus on ainakin minulle helppo; 2019 MM-kilpailut, Sort. EM-kilpailut eivät välttämättä sisälly edes kaikkien Euroopan huippujen kausisuunnitelmaan. Joidenkin mielestä ajan ja rahan voi käyttää fiksumminkin riippuen tavoitteista. Esimerkkinä tästä on Brittien tiimi, (joka oli viime vuoden MM-kisojen paras) joka ei edes lähetä kaikkia parhaita urheilijoitaan tänne Bratislavaan.

Iltareenit

Okei, kaikki Euroopan kirkkaimmat tähdet eivät siis välttämättä tule Bratislavaan, (puhutaan toki vain muutamasta urheilijasta) hyötyykö tilanteesta joku? Ehdottomasti; Itse pidän EM-kisoja nimenomaan värikkäänä tapahtumana, joka antaa tuoreille, uusille melojille mahdollisuuden näyttää omaa osaamistaan. Tuloslistaa on vaikea ennakoida koska taitavia keskikastin melojia on paljon.

Vaikka Suomen kesä onkin ollut kuuma..

Olen itse majaillut Bratislavassa nyt tasan viikon ja päälimmäiset fiilikset ovat positiiviset. Melonta on kulkenut odotetulla tavalla, pieniä yksityiskohtia toki pitää vielä hieroa, mutta aikaa on. Aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta päivä toisensa jälkeen, ja bussilla pääsee kätevästi hotellilta koskelle.
Palaillaan! -Visa

Kommentit