Ranska ja ensimmäinen päivä Sortissa.

Ensimmäinen kosketus kisapaikaan on nyt saatu ja fillikset ovat suhteellisen positiiviset.
Kisoihin otamme Turkan kanssa vauhtia Bartozin ja Quim Fontanen pitämältä leiriltä.

Maanantaina saavuimme Barceloonan lentokentälle hyvin ryytyneinä aamupäivästä, Neljän tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme melontapaikoista reisuun odotetuimpaan, Makinitoon.
Makinitossa melonta sujui erinomaisesti loistavan honton, rennon tunnelman ja asiantuntevan koulutuksen vuoksi. Itsellä kohokohtina hontosta olivat mcnastyyn saatu varmuus, sekä split to split, sekä split to carthwheel linkkien hyvä edistys.
Turkan suorituksista jäi selkeiten mieleen molempien puolien isot space godzillat, sekä ensimmäisen air mcnasty. 


pomppua mcnastyyn
Tiistai iltana, suuntasimme Millauta kohti. Keskiviikko aamuna pistimme kamat päälle ja hyppäsimme aikaisin aamulla vesille. Millau on Makinitoon verrattuna hyvin erillainen hontto, vihreä vesi on paljon isommassa kulmassa, hontto on syvä sekä huuhtovampi. Huomasin pian että hontossa on spinitekniikalla hyvin vaikea tehdä mcnastyjä ilman että perä haukkaa, joten siirryin pian takaisin split to split linkin pariin. Edistymistä tuli, mutta ei niin paljon kuin olisin halunnut. 
Honttossa on kuitenkin eriomaista tehdä voltteja ja space godzilloja, joita turkka reenasikin oiken olan takaa. Lopussa otimme vielä leikkimielisiä kisaruneja, joista viimeisellä turkka sai hontoon pysymään hugen voltin, oikean spacegodzillan sekä vasemman kärryn.split to split

Turkan space godzilla
Tänään aamuyöstä saavuimme Sorttiin kisapaikalle. Kisapaikasta olemme kuuleet paljon negatiivista puhetta ja moni meloja on siita valittanut. Kun aamupäivälla saavuimme hontolle, oli vesillä ainakin 30 melojaa ja rannalla melkein yhtä monta odottamassa. Kisahonttoa voisin kuvailla kolmella sanalla:
huuhtova, matala ja nopea. Paikka on joltain osin verrattavissa Neitikosken honttoon. Ykkös liikkeitä ovat selkeästi ne liikeet, jotka tehdään kasan pohjalla. Näistä esimerkkeinä täällä varmasti eniten tehdyt liikeet: lunar orbit ja mcnasty. Vaikka mcnastyyn sain aika hyvän varmuuden makinitossa, ei se tuntunut silti vahvuudelta ennen vesille menemistä. Huomasin heti ensimmäisellä surfilla miten helppo takasurfiin oli päästä, sillä vihreä vesi hontossa on todella tasainen. Honton nopea virta sopii hyvin minulle, sillä mcnastyja on tullut lähinnä neitikoskella reenattua. Pian huomasin että se tulee olemaan varmasti olemaan yksi kisaliikkeistäni, sillä kuudesta surffista mitä yli kahden tunnin sessiolla sain melottua, sain ne onnistumaan viidellä. Ilma boonukset eivät tulleet aina ja se onkin harjoitelussa seuraava vaihe.

Turkalle hontto tuntui tänään vielä vaikelta, sillä nopea virta huuhtovuuden kanssa tarkoittaa että kaikki liikkuminen on todella tarkkaa. Huomasimme heti, että keskeltä honttoa hyvätkin melojat tippuvat välillä ihan vaan surffateesaan, joka tarkoittaa että kun mitään liikettä lähteen tekemään on paikaa haettava pitkään ja tarkasti.

Itse olen tyytyväinen mcnastyyni, joten seuraavien päivien harjoittelu keskityy muiden liikeiden lisäämiseen ja helpoille tempuille paikkojen löytämiseen.

Kuvia kisapaikasta emme ole kerenneet pahemmin saamaan kiireisen harjoittelupäivän aikana, niitä voi odottaa hieman myöhemmin.

Leirimme täällä Sortissa jatkuu sunnutaihin asti, jolloin tänne saapu lisää maajoukueen vahvistuksia.

Kommentit

Lähetä kommentti