Sataa, sataa, ropisee...


Kuumaa, kosteaa, märkää, hiostavaa... nämä ovat tunnelmat tällä hetkellä Plattlingissa. Eilen illalla alkanut sadekuurojen vyöry jatkui läpi viime yön ja on jatkunut koko tämän päivän ja lisää on luvassa vielä seuraavat pari vuorokautta. Joten vedestä ei nyt ole pula. Enemmänkin pelko viime vuoden tulvista nousee taas pintaan. Viime vuonnahan maailman cupin osakilpailut jouduttiin perumaan kun vedenpinta nousi muutamassa päivässä leirialueenkin yläpuolelle ja kisapaikka oli pelkkä tasaisesti virtaava joenuoma.

No mutta tästä kaikesta huolimatta treenit jatkuivat tänään normaaliin tahtiin ja Suomalaisten treenivuoro melottiinkin jo aamupäivän tunteina. Kaikki 33 minuuttia käytettiin tehokkaasti hyväksi ja ilmeisesti rauhallisempi treenitahti ja sateenropinan saattelemat yöunet ovat tehneet taikojaan joukkueen melojille, koska melonnan taso nousee silmissä. Tänään nähtiin jo täydellisiä kisasarjoja ja todella isoja voltteja sekä hienoja tricky woo:ta. Veden nouseminen aiheuttaa sen että kisapaikasta tulee huomattavasti pitävämpi ja näin myös monien vaikeampien temppujen tekeminen sisälle on helpompaa. Mutta samaan aikaan toisten tekeminen on vaikeampaa, koska paikasta tulee enemmän ja enemmän aaltomainen ja esimerkiksi phoenix monkeytä ei tänään juurikaan enää nähty.

Muuten päivä on sitten kulunut sadetta pidellessä, teltoissa, autoissa ja milloin missäkin. Tietysti on myös käyty välillä vakoilemassa muiden maiden treenejä ja mietitty kilpailu strategiaa. Kävimme myös ostosreissulla tutustumassa Deggendorffin keskustaan sekä tietysti kulttuurimatkalla täytyy pistäytyä paikallisessa Burger Kingissä, kun sellainen on tarjolla. Vaihtelu virkistää...


Mikusta on jo kymmeniä, jos ei satoja, toinen toistaan ilmavampia voltti kuvia.


Tupin McNastyt olivat tänään jälleen iskussa.


Aleksi Herranen hakemassa ilmaa kajakkinsa alle.


Paulan Gozzilla... jälleen kerran ilmaa riitti.


Juuso tekee työtään kun kamera tallentaa treenivideota analysointia varten.


Jusun McNastyissä on myös ilmaa.


Myös Anni oli tänään iskussa.


Myös porukan juniorit tuntuvat päässeen uuden paikan ja ympäristön jännityksestä eroon ja pojat ovat näyttäneet hienoja suorituksia niin vedessä kuin veden yläpuolellakin. Nyt näyttää tosiaan siltä että vesi jatkaa nousuaan ja niinpä illalla täytyy varmaan myös valmentajan yrittää lainata jostain kajakki ja käydä testaamassa paikallinen veden lämpötilanne sekä omat uimataidot. Kai virtaavassa vedessä uinnista saa jo maisterin paperit? Mutta ennen sitä on kuitenkin vuorossa omenamuffinssi sekä iso kahvi ja pitäisi varmaan päivän videoinnitkin katsella porukalla läpi, kunhan ensin löydetään sopivan kuiva paikka.

Näillä eväillä jälleen kohti huomista...

Kommentit