Tagliamento Kayak Sprint 2009

Samaan aikaan kun Etelä-Suomessa kilpailtiin Myllykosken ja Vanhankaupunginkosken kuohuilla, Koillis-Italian Dolomiiteillä kisailtiin toista kertaa Tagliamento Kayak Sprintissä. Tosin kevät taisi pohjolassa olla Alppeja edellä, Forni di Sotton kylän katuja ja Tagliamenton rantoja peitti edelleen paksuhko lumipeite.


Alpin Actionin järjestämä Tagliamento Kayak Sprint avasi seitsemästä osakilpailusta koostuvan Italian Cup 2009-kilpailukauden. Yleisten naisten ja miesten kilpailusarjojen lisäksi näissä Italian kisoissa on erilliset ikäluokkasarjat, ja miesten kohdalla ikäluokkia on yhteensä seitsemän alkaen alle 35-vuotiaista päätyen yli 60-vuotiaiden sarjaan. Kilpailut kokoavatkin yhteen paljon myös entisiä slalom-melojia Italian lisäksi varsinkin Sloveniasta ja Itävallasta.


Kilpailuratana oli noin 400m mittainen koski, joka oli koko matkalta näkyvissä yleisölle. Jokainen kilpailija laski radan vain kerran, joten kilpailu eteni hyvin vauhdikkaasti ilman turhia taukoja. Itse saavuin kilpailupaikalle aivan viime minuuteilla pienen ajomatkalla tapahtuneen seikkailun vuoksi ja jouduin hyppäämään suoraan autosta radalle ilman turhia harjoitteluita tai lämmittelyitä. Tarinan opetus: kannattaisi edelleen turvautua perinteiseen karttaan eikä uskoa TomTom:ia tai nettikarttoja...


Kilpailun jälkeen paikalliset kalamiehet kokkasivat kokoontumispaikallaan maittavan illallisen melojille. Mukana olivat myös Forni di Sotton kylän poliisit ja muut paikalliset turvamiehet jotka olivat tiiviisti mukana tapahtumassa mm. kuljettaen melojia pakettiautoillaan parkkipaikalta kisapaikalle. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvin järjestetty ja leppoisa tapahtuma!

Tulokset / miehet:
  1. Dejan Kraj (Slovenia)
  2. Thomas Waldner (Italia)
  3. Andraz Krpic (Slovenia)
Tulokset / naiset:
  1. Satu Vänskä-Westgarth
  2. Giulia Zagnoni (Italia)
  3. Mojca Jenko (Slovenia)
Kuvat: Sabina Fon Caramella & Pietro Linda / Alpin Action, Simon W, Satu VW

Kommentit