Esittely: Samuli Suokko

Nimi: Samuli Suokko
Synt
.: 21.11.1984
Asuinpaikka: Tampere, mutta syntymäpaikkakunnaltani ja sydämeltäni seinäjokinen!
Seura: Kyrönjoen Koskihäjyt (KyHä)
Ammatti: Lääketieteen opiskelija, väkisinhiihtäjä ja meloja...
Melontavarusteet: Wave Sport Project 52 & Habitat 74, Kokatat -melontavaatteet


















Saavutukset:
EM -08: 7.
EM -04: 16.
SM -08: 3. -07: 3. -06: 2.
SM -00-02: 1. junioreissa
MM -07: 49.
MM -01: 13. junioreissa.

SM -08: 19. ja
SM -07: 5. alle 23-v. maastohiihdossa.

Milloin aloitit melonnan ja miten: 1998, kun etsimme ylävartalon harjoittelumuotoa hiihtoa varten. Lopulta monen mutkan, sattuman ja koskikurssin kautta päädyin Hannu Väisäsen mukana koskeen melomaan. Tällöin sattui myös ensimmäinen uintireissuni, seuraava tulikin vasta kesällä 2007..=)

Suosikkimelontapaikat: Malkakoski Ylistarossa Etelä-Pohojammaalla, Lieksan Neitikoski sekä Norjan joet kauniine luontoineen. Trollforsen, jotain hyvää Ruotsissakin! ;)

Miten treenaat: Hiihtoa n. 800h/vuosi ja siihen liittyvää harjoittelua, kesäisin lisäksi melontaa niin paljon kuin ehtii ja jaksaa. Lisäksi paljon melonnan mentaaliharjoittelua! Harjoittelun pitää mielestäni olla hauskaa ja innostavaa, siksi treenit kavereiden kanssa tai isommassa porukassa ovat parhaita.

Muut liikunnalliset harrastukset:
Juoksu, suunnistus, rullahihthely, pyöräily, sauvakävely (sic!), uinti, lepo.

Miksi koskimelonta: Ei ole melontakertaa, jolloi ei oppisi (tai ainakin voisi oppia) jotain uutta! Melonta on aika moniulotteinen laji, joka koettelee niin fyysistä kuin psyykkistäkin puolta. Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta karkaistusti jokainen melontakokemus on eräänlaista itsetutkiskelua, jollaista ei saa edes rahalla! Lisäksi lajin pariin eksyyntyy erilaisia ja mielenkiintoisia persooniakin, laji on kyllä muokannut minua ihmisenäkin, toivottavasti positiivisella tavalla..Valmentautuminen ja valmentaminen on kans kivaa..

Melonnalliset tavoitteet: Kehittyä, kehittyä ja kehittyä. Niin, ja kehittyä! Ei vaan, tavoitteena on nauttien oppia uutta, sekä kokea ja nähdä maailmaa. Thunin -09 MM-kisoissa jos pääsis 20 joukkoon, ja voittais vihdoin sen SM-kullan!

Kommentit