Kisamatka Ouluun

Viime viikonloppu oli suomalaisen hiihdon juhlaa! Kutsun käydessä suksien pohjia harjattiin kisakuntoon aina Kuopiota ja Lieksaa myöten.Aurinkoinen kisa-aamu valkeni Oulussa ja väkeä alkoi kertyä Auranmajan stadionille. Jännitystä oli ilmassa kun kisatoimiston ovi kävi ja numerolappuja solmittiin hiihtoasujen ylle. Jo kymmenettä kertaa oululainen melontaseura K&C ry järjesti melojien avoimet hiihtokilpailut.

Freestylemaajoukkueesta kisaamaan lähdimme me kaksi Jonnan kanssa. Tavoitteena oli tietenkin tehdä hyvä suoritus ja parantaa omaa aikaa, mutta voitonnälkää saattoi lisätä naisten sarjan kolmas osanottaja, joka kesäisin edustaa slalommelojia.
Ensimmäisenä lähtöviivalle asettuivat lapset siistiin riviin väliaikalähtöään odottamaan. Tämän koko perheen leikkimielisen hiihtotapahtuman henki oli parhaiten aistittavissa tässä sarjassa, kisailijoiden nautiskellessa kauniista kevätsäästä katsojien hurjasti kannustaessa.Seuraava lähtö olikin yhteislähtö miesten, naisten ja alle 16-vuotiaiden poikien kesken, eikä lähtösuoralla tuntunut olevan tarpeeksi tilaa. Ensimmäisen mutkan kohdalla saatiin jonkinlainen järjestys aikaan ja pian miehet erkanivatkin kymmenen kilometrin ladulle, naisten ja poikien kaartaessa viiden kilometrin lenkille.
Keli oli vuodenaikaan nähden varsin lämmin ja hiki virtasi selkää pitkin pienenä purona. Itselläni ei tainnut olla oikein voitelu kohdillaan, toisin kuin maalissa hymyilevällä Jonnalla, joka kehui suksien luistaneen mukavasti tällä varsin tasaisella ladulla. Alkuviikosta vaivanneista flunssan oireista huolimatta annoimme kaikkemme ja sen mukaiset oli ilmeetkin maaliviivan ylitettyämme.
Jo Ahma hiihdossa hiihtotaitojaan koetellut Jonna Kuronen oli siis ensimmäisenä naisena maalissa ajalla 15,49, toiseksi lykin minä aikaan 17,25 ja kolmanneksi Johanna Magga aikaan 18,30.
Miesten sarjan voitti Sylvain Eckhardt ajalla 30,43, toisena Artturi voutila 37,37 ja kolmantena Jukka Eilola47,57.
Poikien 16-vuotiaiden sarjassa (5km) 1. Elias Vuotila 18,38 ja 2.Ante Veijala 20,44
Poikien 10-vuotiaiden sarjassa (1km) 1. Anssi Valkama 4,22
Tyttöjen 6-vuotiaiden sarjassa (0,5km) 1. Aino Eilola 4,02 2. Emilie Eckhardt 6,03
Tyttöjen alle 5-vuotiaiden sarjassa (0,2km) 1. Essi Turpeinen 6,41 2. Iida Kuronen 7,53
Poikien alle 5-vuotiaiden sarjassa (0,2km) 1. Tatu Eilola 2,31 2. Urho Kuronen 9,09Urheille kilpailijoille oli luvassa hiihtoperinteen mukaisesti lämmintä mehua. Energiavajetta tasaamaan tuli kanssamme myös Tarja, mammasarjan ehdoton ykkönen.
Kaikkien osallistujien päästyä kärkisijoille, saimme tietenkin myös mainiot palkinnot. Lasten keskuudessa suosittiin karkin muidossa olevia palkintoja, vaikka tarjolla oli kuivasäkkiä, lämpökerrastoa, retki- ja ensiapupakkausta ja ties mitä muuta.
Lapsille ja lapsen mielisille oli tarjolla myös huima pulkkamäki, jossa vauhti kiihtyi niin että täytyi aivan pitää piposta kiinni!Keväthangella näkyi myös muita tutun näköisiä pulkkia. Paikalle oli saapunut Pikkulahden Palvelu Oy:n Timo Kesti Raahesta. Mynnissä oli kajakkeja, meloja, aukkopeitteitä ja muita melontavarusteita.Osanottajien määrä oli valitettavan vähäinen, mutta huhujen mukaan ensi vuonna myös miesten kärkisijat siirtyvät freestylemelojien hallintaan.

Siispä haastan loputkin itsensä urheilijaksi laskevat melojat ensi vuoden kisoihin!

Kommentit