America #1 "Suihkari"

 Heelou,

Kuten edellisestä blogista kävi ilmi, ovat maajoukkueen ensimmäiset urheilijat saapuneet jo Yhdysvaltoihin. Kertauksena siis vielä; 2023 Freestylemelonnan MM-kilpailut melotaan Georgian ja Alabaman osavaltioiden rajapyykkinä virtaavassa Chattahoocee-joessa 9.-14. lokakuuta. Tässä vaiheessa Jenkkilään on saapunut Visan, Tuiskun, Iian ja Onnin lisäksi myös Miika ja Anne. Koko revohka majoittuu samassa airbnb:ssä 1 mailin (noin 1,609344km) päässä koskelta.

Reissuun valmistautuessa käytimme kohtalaisen reilusti aikaa löytääksemme asunnon johon koko joukkue (10hlö) mahtuisi. Ei tärpännyt, joten päädyimme varaamaan kaksi eri asuntoa mahdollisimman läheltä toisiaan. Airbnb:ssä ei näe kohteen tarkkaa osoitetta varatessa, se annetaan vasta lähempänä varauksen alkua. No mehän varailtiin tosiaan kaksi asunto läheltä toisiaan ja kun joukkueen ensimmäinen puolisko selvisi perille kävi ilmi, että kyseisessä rakennuksessa on kaksi asuntoa (kuten nähtävästi aika monissa airbnb kohteissa täällä). Hetken harmittelimme, että olisipa onnistunut varaamaan samasta rakennuksesta molemmat puolisko Suomen joukkueen käyttöön, kunnes lopulta selvisi että perhana, näinhän siinä on käynyt täysin vahingossa. Anni & co tulevat siis majoittumaan saman katon alle, eri ulko-ovesta. WinWin!

Crib.

Matkustus päivä tänne oli odotetusti aika raskas ja pieneltä säädöltä ei vältytty. Hesa-Vantaalla kaikki meni Lufthansan kanssa lähestulkoon nappiin, toki Iia otti muutaman sadan euron pikavoiton suksipussista. Pidempi lento Frankfurtista Atlantaan oli noin puoli tuntia myöhässä ja lisäksi jouduimme odottelemaan kajakkeja tunteroisen verran. Olimme jo täyttämässä "katoamisilmoitusta" kajakeista lentokentän henkilökunnan kanssa, kun kajakit vihdoin löytyi jostain. Etiäpäin siis. Olimme varanneet Groomelta viime vuoden tapaan kyydin Atlantasta Columbukseen. Viime vuonna odottelimme kyytiä pari tuntia, eikä sitä nytkään näkynyt. Tuisku hyödynsi puhelahjojaan mallikaasti ja lopulta pääsimme kahdella eri autolla Columbukseen. Saimme kyydin kotiovelle asti, mikä oli huomattavan tervetullutta. Kotiovelta kotiovelle piirun alle 24 tuntia. Taisin kirjoittaa saman vuosi sitten, mutta jälleen sen huomasi, että ainakin tapaamamme ihmiset ovat verrattain vieraanvaraisia ja valmiita auttamaan tai ratkaisemaan vastaan tulevat haasteet. Muistan useamman kerran mm. nimeltämainitsemattomassa Saarivaltiossa kun olemme yrittäneet saada kajakkeja bussiin tms. ja vastauksesi on tullut "no can doota". 

Arki on lähtenyt ihan mukavasti rullaamaan. Aikaeroon tottumiseen meni allekirjoittaneella pari yötä. Aamupala tarjoillaan kello 7.15 ja kukin pääsee sitä valmistamaan vuorollaan. Ollaan tehty myös lounas ja illallinen kimpassa.

Good Wave eli kisa-aalto on hieman muuttunut viime vuodesta, mutta ei merkittävästi. Ensimmäiset 4 treeniä melonta tuntui kirjaimellisesti karmealta allekirjoittanut sai noin 1-3 liikettä per surffi ja kaikki liikkeet oli kovan työn takana. Sittemmin melonta on lähtenyt hieman paremmille raiteille ja valonpilkahduksia on havaittavissa sielä täällä. Good Wave on uniikki kisapaikka sen haastavuuden takia, siksipä on aika helppo asettaa oma rima liian korkealle. Tärkeää on mielestäni vain koittaa sopeutua parhaan mukaan ja unohtaa "ei niin hyvät" surffit. 


Porukkaa alkaa olla paikalla jo aika hyvin pidot sen kuin paranee. Vedenkorkeuden asettaa ylävirran voimalaitos ja viime vuoden tapaan heidän asettamat aikataulut virtaaman suhteen menevät useammin pieleen kuin osuvat kohdilleen.. Noh, kait siihenkin tottuu.

Melonnan ja muun sekoilun lisäksi ollaan pelattu korttipeliä nimeltä Suihkari eli suihkulähde. Allekirjoittanut oppi kyseisen pelin kevään Lapin reissulla Irkuilta (Irkuista puheen ollen muuan David Mclure majoittuu kanssamme samassa kämpässä tovin nyt reissun alkuun). Korttipelien kuninkaassa on tarkoitus veikata kuinka monta tikki kättä itse voittaa koko pakasta. Oikeasta arvauksesta saa +10 pistettä. Luonnollisesti panokset ovat kovat ja osa niistä on lienee parempi jättää vain sisäpiirin tietoon.. Kuitenkin reissun lopussa eniten voittoja kerännyt pelaaja lunastaa itselleen ilmaisen illallisen. Tällä hetkellä voitot Miika 1, Visa 1, Anne 1, Tuisku 0, Iia 0, Onni 0. Eniten petrattavaa raadin hyvin yksimielisellä päätöksellä on Onnilla. Nuoren sonnin hermot ei yksinkertaisesti riitä..

Eipä siinä. Kelit on ollut ilahduttavat "viileät", kolmenkympin super helteitä ei ole toistaiseksi riittänyt joka päivälle ja vettäkin on sadellut. Tuisku ja Onni suuntasi juuri kriikkailemaan, sillä aaltoon ei ole tarpeeksi vettä. Sora laskee luultavasti maanvetovoiman todennäköisyyshajontaa algebraalla jenkki mittayksiköissä. Iia valmistautuu lounasvuoroonsa googlaamalla miten pasta keitetään. Annella on puhelimesta akku loppu, joten hän pelaa dinopeliä läppärillä ja Visa kirjoittelee blogia terassin keinutuolissa.

Jos teillä lukijoilla on jotain kysymyksiä tänne Atlantin toiselle puolelle niin olisi ilo vastailla niihin vaikkapa seuraavassa blogissa! Pistä siis kommenttikenttään kyssäreitä.

Palataan,

Visa

Kommentit