Pojut Norjassa: Piteå ja kotiin

(19.7.2012)
Suuntasimme viimeiseksi viikonlopuksi Piteåjoelle Trollforsenille, joka on hyvin suosittu matkailukohde suomalaisten koskimelojien keskuudessa. Nytkin meitä suomalaisia oli saman nuotion ympärillä toistakymmentä retkituolillista. Meillä lähtö oli tiedossa viimeistään sunnuntaina alkuviikosta pidettävien Puolustusvoimien Urheilukoulun valintatestien takia.
Melonta- ja reissuväsymys oli näkyvissä kaikilla meillä. Minä, Vili ja Teemu olimme olleet reissussa kesäkuun puolivälistä saakka, melottu EM-kisat Itävallassa, Aleksi liittyi Norjaan mukaan jossa laskimme viimeiset kolme viikkoa melkein joki päivässä tahdilla.

Itse en ole koskaan Piteålla ennen käynyt, enkä nytkään päässyt melomaan vatsataudin takia. Pojat kävivät melomassa yhden setin Paltvalsenin aallossa. Aalto oli ilmeisesti melko hyvässä kunnossa, mutta pojat eivät siitä enää innostuneet. Päätimme lähteä kotiin pari päivää aiemmin. Matkalla Torniossa kävimme matkaeväät Turkinpippurista (Pizzeria, jossa ehdottomasti kannattaa käydä jos liikkuu Tornion seudulla), muokkailimme tulevaa videota ja illalla lähdimme ajamaan kotiin.

Kaikkien meidän laskutaito kehittyi huimasti kun pääsi paljon laskemaan, sekä itsevarmuus parani jokaisella matkan aikana. Pääsimme melomaan vähän kaikkea: leppoisia jokia, jämäkkää, isoja slaideja, droppeja, kanjonia, jopa hiukan big wateriakin. Norjasta todellakin löytyy melottavaa kaikkien mieleen. Vielä kun matkaseura on mitä parhain, niin ei voi olla kuin tyytyväinen. Reissun kokonaisarvosana ehdoton 5/5!

Hiukan kuvia matkan varrelta. Kuvaajat tässä ja muissa Norjan reissun blogiteksteissä: Juuso, Teemu, Aleksi, Vili, Tuomas Vaarala ja Kristiina Anttila. Videota on myös tulossa syksyn aikana.

Fiiliksiä toisen yön jälken Norjassa...
Jotunheimin alueen maisemiaEnalla saatiin "hyötyliikuntaa"
Stavvasselva
Ylä-Ula
Ylä-Susna

Tähän loppuu "Pojut Norjassa" blogitekstisarja. Mutta päivittäminen ei lopu mihinkään, joten pysyhän kuulolla!

Kommentit