Pojut Norjassa:Ylä-Susna

Hattfjeldalin alueella meloimme vielä Ylä-Susnan. Joki oli lähellä suosittua Unkerelvan leiripaikkaa, joten pääsimme melomaan melkein heti herättyämme ja pakattuamme (noin kello 14...)
Joki oli mukavaa melottavaa, koskiluokitukseltaa IV-luokkaa. Ja koska Tuomas taas muisti joen hyvin, scouttailua ei tarvinnut paljon harrastaa. Pätkän puolivälin paikkeilla tuli vastaan yksi reissun hienoimmista dropeista, duschboof! Korkeutta oli kolme-neljä metriä mutta lähestyminen putoukseen oli hauska, koska putous kaatui niskalla vasemmalle muodostaen hienon kierreaallon putoukseen. Kaikki laskimme putouksen ja me innokkaimmat parikin kertaa. Saimme hienoja otoksia niin kuvan kuin videonkin muodossa.

Juuso uhmasi Duschboofia melttaamalla sen

GoPro kuvaa matkalta Tuomaksen päästä
Allu ja DuscbooOOooff!
Duschboofin jälkeen kohta tuli suuri leveä slaidi, joka päättyi todella inhottavan näköiseen stoppariin ja sinne joutuminen oli hyvin todennäköistä. Pelastaminen olisi myös ollut hankalaa, joten kannoimme kaikki suosiolla. Loppu oli mukavaa IV-koskea. Meidän pätkämme päättyi sillan kohdalle josta nousimme ylös.

Henkilökohtainen arvio joesta 4/5, laadukasta whitewateria mitä olemme tottuneet näkemään tällä reissulla. Ja kirsikkana hyvän kakun päällä duschboof!

Melonnan jälkeen ajatus oli lähteä kohti Kultsjöånia, mutta Focuksen polttoainemittari alkoi olemaan huolestuttavan punaisella. Lähin kylä oli Hattfjeldal, mutta sieltä löytyi vain kylmäasema johon ei meidän Visa Electronit kelvanneet.. Ei auttanut, pakko oli lähteä 40km väärään suuntaan kohti Troforsia, sillä ruotsin puolelta ei kyliä löytynyt tarpeeksi läheltä. Ajotietokone näytti vielä matkalla jotta bensa riittäisi, mutta monen ylämäen takia ennuste väheni ja väheni ennen määränpäätä. Kunnes vajaa viisi kilometriä ennen huoltoasemaa ajotietokone ilmoitti polttoainetta riittää 0 kilometrille. Pienellä jännityksellä jatkoimme loppumatkan ja pääsimme onneksi asemalle asti ja tankkaamaan. Sitten keula kääntyi kohti Itää ja Ruotsia, määränpääksi Kultsjöånin put in.

Kommentit