Imatralla kohisee.

Kuten monet meistä tiesivät, vallitsi Imatralla ja Vuoksessa varsin poikkeuksellinen tilanne johtuen Saimaan erittäin korkeasta vedenkorkeudesta ja Fortumin suorittamista huoltotöistä Tainion- ja Imatrankosken voimalaitoksissa. Huhujen mukaan Tainionkoskella löytyi aalto, jossa oli vedetty niin isoa ilmaa, ettei mela tavannut vettä ja hurjimpien tarinoiden mukaan joku Saksalaisporukka oli käynyt paukuttelemassa pahamaineisen Imatrankosken alas.

Tänään sitten Saabin keula starttasi kohden Imatraa odotukset korkealla. Ensin oli tarkoitus meloa isoa aaltoa Tainionkoskella, lounastaa välissä ja siirtyä paukuttamaan jämäkkää Imatran ytimeen. Mutta toisin kävi, Tainionkoskella luukut olivat kiinni ja remontti kuulemma saatu valmiiksi, eli Tainion mega-aalto on tältä erää menetetty peli. Imatrankoskella sentään koski kouhui ja paikallisilta saadun tiedon mukaan vettä virtasi koskessa n. 30 mottia eli vähän. Koski näytti hyvinkin laskettavalta, joskin varsin tekniseltä. Juuson arvioiden mukaan koski näytti nyt haastavimmalta, mitä oli nähnyt virtaamilla 30 - 200 mottia.
Aikamme linjoja tutkaillen päätin laskea kosken, Juusoa arvelutti väliportaan köngäs ja hän siirtyi pelastus- ja kuvaushommiin.

Alla muutama kuva vähä vetisestä Imatrankoskesta ja kypäräkameravideo Contourilla kuvattuna.
Kiitokset Juusolle kuvista.

Väliportaassa.

Alin köngäs.


Kommentit