Uganda "Second Day Trip"

Lähdimme Ugandasta keskiviikkona kohti kotia, toiset olivat kotona torstain, toiset perjantain puolella. Mutta muistellaampa vielä hieman taaksepäin.

Melontapäiviä oli enään muutama jäljellä kun lähdimme melomaan viimeistä kertaa "Second day trip" pätkää. Nimi tulee laskupätkästä, jonka ensimmäisen päivän kosket ovat hävinneet Jinjaan rakennetun vesivoimalan takia. Kaksi kertaa olimme aloittaneet alempaa. Kerran Superholelta ja kerran kilometrin alempaa Kalagalalta, johon ensimmäisen päivän pätkä (first day trip) ennen päättyi. Nyt lähdimme melomaan ylimmältä koskelta asti, Overtimelta. Samassa kohtaa koskea on myös Dead Dutchman, mutta se ei meitä houkutellut. Porukkaa oli sen verran paljon mukana että tilasimme lava-auton meitä viemään. Jo kajakkien pakkaus ja matka oli melkoinen seikkailu. Pari auton sisälle ja loput lavalle istumaan kajakkien sekaan!

Kaikki kyydissä?

Hiukan jännitti noiden kuitukajakkien puolesta..
Ensimmäinen koski oli Overtime. Hauska lyhyt koski joka tekee mutkan vasemmalle puolivälissä. Mutkassa sai valita meneekö vasemmalle vai laskeeko muutaman metrin putouksen alas. Tuli ihan Norjan creekkipätkät mieleen. Hiukan oli vain lämpimämpi kuin Norjassa!

Overtime, ensimmäinen koski. Tämähän on kuin creekkiä Norjassa!
Juho ja Overtime

Overtimen vesiputous.
 Overtimen jälkeen oli heti seuraava koski, jossa oli kaksi haaraa: Retrospect ja Chop suey. Me laskimme Chop sueyn joka oli lyhyt möläys, pari isoa aaltoa ja koski päättyi isoon koskenlevyiseen aaltohonttoon jossa kaikki taisivat jonkunnäköistä tuentaa (eskimoa) aallon jälkeen vääntää. Kaksi tosi hauskaa koskea!

Sitten oli noin 40 minuutin tasavesipätkä jolloin oltiinkin jo taas Superholella. Vettä oli taas aika vähän joten stoppari ei ollut ihmeellinen. Hauska hidas stoppari jossa pystyi kärrytellä.

Superhole
 Seuraavaksi saavuimme kohtaan jossa on kolme haaraa: Kalagala, Itanda ja Hypoksia. Tällä kertaa lähdimme katsomaan Itandaa jännittyneinä. Koski osoittautui tosi isoksi jossa oli monta inhottavaa ja pitävää stopparia. Linja oli periaattessa yksinkertainen, kovaa piti meloa mutta ei ollenkaan mahdoton. Mutta. Jos linja olisi mennyt jossain kohtaa pieleen olisi tiedossa ollut hyvin inhottavaa surffaamista ja uinti olisi ollut hapokas.. Meidän porukalle koski oli tällä kertaa liikaa mutta Puolan Thomas Chaplinski ja Brittiläinen Jakob laskivat kosken. Jakobilla saattoi jäädä pari sydämenlyöntiä välistä kun hän kaatui Bad Placen kierreaaltoon, mutta onneksi ohitti sen ja selvisi vain eskimolla.

Itandan eka tiukka kohta: pen sharpener. Kierreaalto piti kiertää vasemmalta, muuten tulee huutia!

Kosken viimeinen inhottava stoppari, Bad place. Nimi vastaa hyvin stopparia.

Jakob vältti Bad placen niukasti!


Sitten oli taas tasavesipätkä. Vajaan puolen tunnin melonta ja sitten tulee minusta ehkä pätkän hauskin osuus. Kolme koskea peräjälkeen, Vengeance, Hair of the dog ja Kula Shaker! Hauskaa isoa aallokkoa mutta ei mitään pelättävää. Myös muutamia surffiaaltoja löytyi matkalta.

Vengeance
Hair of the dog

Kula Shaker

 Näiden jälkeen oli  noin puolen tunnin tasavesimelonta, ja sitten saavutaankin jo Nile Speciaalille. Siinä vielä muutamat surffit huippuaallossa ja sitten syömään kunnon iltaruokaa. Täydellinen melontapäivä!

Juttua reissun lopusta tulossa vielä.

Kommentit