Esittely: Janne Varonen

Nimi: Janne Varonen
Synt.: 25.10.1975
Kotipaikka: Helsinki
Seura: Kanoottisissit ry
Ammatti: Rajavartija
Melontavarusteet: Jackson kayak Rockstar 2014, ZET Raptor


Saavutukset:  
Freestylemelonnasta parilta viimeiseltä vuodelta:
2012 K1 M 9., K1 M35 1.
2013 K1 M 9., K1 M35 2.

Suosikkimelontapaikat:
Ehdoton ykkönen Suomessa on Neitikoski, koska sieltä löytyy melottavaa aina. Muita hyviä paikkoja on Kermankoski ja Kymijoki. Näissä tulee melottua eniten. Vuonna 2012 teimme melontamatkan Ugandan Valkoiselle Niilille, joka tarjosi freestylemelonnallisesti parasta antia tähän saakka. Laskumelonnallisesti paras paikka on Norja, jonne pitääkin päästä vuosittain etsimään uusia hienoja jokia.

Valkoisella Niilillä 2012Milloin aloitit melonnan ja miten:
14 vuotiaana melottiin intiaanikanootilla Pojois-Savon pieniä puroja, mutta varsinaisesti aloitin melonnan 1998 ja viimeiset 6 vuotta on tullut melottua kaikkein aktivisimmin. Vuonnan 1998 melonta alkoi Kanoottisissien uimahallivuorolla. Kun näin, että altaassa on melojia oli pakko mennä kysymään pääseekö mukaan. Siitä kaikki alkoi ja nyt koskimelonnasta on tullut elämäntapa.

Laskumelontaa Norjassa 2012
Miten treenaat:
Ympäri vuoden koskessa kelien salliessa. Talvella pakkasraja on -10 astetta.

Muut harrastukset:
Maastopyöenduroon on syttynyt kipinä viime vuosina. Laji tukeekin hyvin melontaa fyysissyyden vuoksi ja Helsingistä löytyy huippupaikkoja lajin harrastamiseen heti takaovelta. Syksyisin tulee metsästeltyä ja talvisin lumilautailtua sekä leijalautailtua.

Kittelfjäll 2013

Åre 2012
Miksi koskimelonta:
Siksi koska se on parasta. Siinä yhdistyvät kaikki hienot elementit: vauhti, matkailu, luonto, fyysisyys, psyykkisyys jne. Kun on viettänyt onnistuneen päivän joella ja kertaa päivän kulkua pöhisevän keittimen ääressä jossain tunturin kupeessa sateen ropistessa suojaksi viritettyyn pressuun on tavoite saavutettu.

Melonnalliset tavoitteet:
Onnistunut suoritus 2013 MM-kilpailuissa. Kehittyä melojana entisestään ja käydä melomassa mahdollsimman monissa eri maissa ja paikoissa.

Kotisivut:
pokswater.blogspot.fi :sta voi lukea tarinoita eri paikoista.

Kommentit