Northern Norway 2013: Skibotnelva, Rostoelva, Kjervelelva

Keskiviikkona 17.7. iltapäivällä lähdin armeijasta Riihimäelle, missä hyppäsin yöjunaan kohti Rovaniemeä. Tiedossa oli 11 päivää laskumelontaa Pohjois-Norjan alueella. Osa joista on aiemmin melottuja, osassa kukaan ei ole tiettävästi vielä käynyt. Rovaniemellä minua oli vastassa Juho "Juice" Vaarala, jonka kanssa ajoimme Sirkkaan, Tanskasen Jussin luo. Siellä olikin Jussi ja Tuomas Vaarala pakkaamassa toista autoa. Hetki vain ja olimme valmiita lähtemään!

Torstaina ajoimme Kilpisjärvelle ja menimme Norjan puolelle käsivarresta. Eipä ajettu kauaakaan kuin eka joki tuli vastaan, Skibotnelva. Tuomas, Jussi ja minä lähdimme vielä torstai-iltana melomaan joen. Juicella oli ongelmia ranteen kanssa joten hän jätti ensimmäisen joen välistä. Kivaa, suht leppoista melontaa oli Skibotnelva. Joki putosi välillä todella hienoon kanjoniin. Kantaa ei tarvinnut paljoa ja nekin olivat helppoja. Loistava joki aloittaa reissu pitkän laskutauon jälkeen! Skibotnelvassa on lohiloinen, joten sen jälkeen kamat on desinfioitava!

Perjantaiaamuna meloin vielä Skibotnjokeen laskevasta sivuhaarasta, Rovvajohkasta, luiskan jota edellipäivänä kävimme jo katsomassa. Hauska vauhdikas luiska, jolla oli ensimmäinen isompi koski reissulla.Toisena päivänä tunti pari ajoa ja olimme jo seuraavalla joella, Rostoelvalla. Put iniin piti maksaa noin 10e tiemaksu, mutta put inistä löytyy hyvä leiripaikka ja polttopuutkin olivat valmiina! Joki oli hauskaa laskettelua, pari kantoa ja yksi isompi luiska. Päätin laskea luiskan. Luiskan alkuosassa tuli pieni virhearvio, sivuaalto kaatoi minut ja laskin koko luiskan naama kalliota vasten. No, eihän siinä hyvin käynyt. Rystyset auki ja yksi aika kova isku nenään. Nämä on niitä hetkiä kun miettii että "olisiko sittenkin pitänyt investoida siihen fullface -kypärään?" Joen lopussa oli huikean iso vesiputous jota ei voinut laskea. Näyttävä näky kylläkin!

Tässä vaiheessa vielä pystyssä..


Kaverikuva! Taustalla Rostoelvan lopussa oleva putous.

Ruoat olivat viimeisen päälle! Parempaa kun pussipasta..
Matkalla pysähdyimme ihastelemaan maisemia:Lauantaina oli vuorossa Kjervelelva. Juicen ranne tuntui jo paremmalta, joten tämä oli eka joki jossa hänkin pääsi melomaan, mahtavaa! Put iniin menevällä tiellä on puomi. Puomilla on kyltti jossa ohjeistetaan soittamaan ja paikalliselta isännältä piti hakea avaimet puomiin, maksua vastaan. Mutta joki oli joka kruunun ja euron arvoinen! Jämäkämpi joki kuin edelliset, joella oli monta isoa möläystä. Pari niin isoa, että aika raskaita kantoja tuli pari kappaletta. Ehdottomasti yksi reissun parhaista jokipätkistä!

Hieno luiska alkuosassa koskea

Droppi matkalla

Hieno putous!
Ja booffilla alas

Komea, pitkä luiska loppuosassa jokea!

Jatkoa luvassa!


Kommentit