Northern Norway: Spanselva, Junkedarelva (Skaitijohka, Graddiselvan luiska)

Tiistaina 23.7. aamulla lähdimme laskemaan Spanselvan yläosan, hienossa aurinkoisessa säässä. Joen put inissä ei ole epäselvää, sillä sen yläpuolelta löytyy oikein kunnon siivilä.  20m ylempänä kaikki vesi häviää kallionkoloon, ja 20 m alempana vesi tulee ulos kallion sisältä. Älkää vai aloittako ylempää. Jos tykkää matalavetisestä creekistä höstettynä useilla erilaisilla luiskilla, on Spanselva valintasi! Mielestäni meillä olisi saanut olla vähän enemmän vettä, pohja kolisi aika paljon varsinkin joen leveämmillä osuuksilla. Pari aika haastavaa luiskaakin oli matkalla. Portageita oli pari kappaletta ja kannot olivat helppoja. Alaosa on nimeltään "Muurahaiskanjoni" jota emme käyneet edes katsomassa, koska oli niin kova hinku eteläänpäin uusille joille. Kuvia Spanselvalta:

Tämä luiska heitti kaikki oikealle slottiin, vaikka mitä yritettiin!
Juice samassa luiskassa, ei mennyt niin hyvin :)
Styleboof
Spanselvan suurin luiska
Illalla ajoimme Narvikin eteläpuolelle ja jatkoimme E6 tietä komean lauttamatkan siivittämänä etelään kunnes löysimme mahtavan majoituspaikan yöksi.

Kuvailua lautalla
Maisemat lautalla olivat komeat!
Leiripaikka matkan varrelta
Ja eväisiin panostettiin joka ilta!
Väliaikaismajoitus yöksi, olenhan kuitenkin komennuksella armeijasta :)
Keskiviikkona oli tiedossa tiukka setti: Skaitijohka -haara joka laskee Junkerdalelvaan ja jokien risteyskohdasta hieman ylöspäin kävellen löytyy Graddiselvan "mörköluiska". Skaitijohkalle teimme first descentin, helppoa kivaa III-luokan koskea muutama kilometri. Päivän kohokohta oli kyllä mörköluiska! Vettä oli paljon vähemmän kuin Mikun hurjan first descentin aikaan vuosi, kaksi sitten. Todella pitkä, vauhdikas ja teknisesti aika helppo luiska. Todella hauskaa, innokkaimmat vetivät parikin kertaa!


Skaitijohkan "Mörköluiska" matalalla vedellä.

"Ihan kuin Serenan Villivirta!"

Vielä pitkä matka pohjalle..
Junkerdalelvan kanjoni oli myös näin matalalla vedellä todella hauska. Skouttasimme ison osan kanjonista etukäteen ja sitten nautiskelimme koko matkan edestä. Tällä kanjoniosuudella on kuulemma joskus hikoiltu kantamisen merkeissä aika paljon! :)

Jussi näyttää taas miten booffataan!
Illalla jatkoimme matkaa etelään Lönsdaliin, Ala-Lönsdalelvan put iniin. Taas hieno paikka tehdä nuotiot illalla täysikuun merkeissä.

Ala-Lönsdalin Put in. Komea leiripaikka!
Odotukset seuraavasta joesta olivat kovat kuuleman perusteella, ehkä reissun paras joki vasta edessä! Jatketaan siitä.

Kommentit