Aaltomelonnan jatkokurssi ÄijäkoskellaAaltomelonta sai ihan uusia ulottuvuuksia kun siirryimme Ylitornion Kattilakoskelta 180 km pohjoiseen Muonion Äijäkoskelle. Äijäkosken aalto on Kattilakosken kakkosaaltoon verrattuna nopeampi, huuhtovampi ja varsinkin isompi. Surffiin päästäkseen saa tehdä hieman töitä, mutta aallon tarjoama meno palkitsee hetkellisen puuskutuksen. 

Mikon bunny hop

Visa grindailee

Vilin pistol flipPaikkoja saa ihan vain etusurffailemalla, mikä sinällään on jo hauskaa tällaisessa kookkaammassa ja pumppaavassa aallossa. Mutta kun kajakki lähtee kiitämään aallon harjalta alas, on iso ilma taattua! Paikalle sattui myös pari paikallista pro-melojaa näyttämään mallia miten niitä pan ameja ja airscreweja tehdään.

Vaaralan Tuomaan pan am


Jussi lentää ilmaruuvissa


Aallosta tiputtua saa myös paiskia vähän ylitöitä päästäkseen hissin lailla toimivaan akanvirtaan. Jos tästä kuitenkin tipahtaa, selviää pienillä kantohommilla takaisin hissin ala-asemalle. Väsyneenä tässä aallossa ei saa mitään aikaan, joten setit pysyvät suhteellisen lyhyinä, mutta palautumiseen saa syödä ekstra-annoksen pekonipastaa. 

Tuppu kanttailee

Anni oppi pan amin


Tällä hetkellä myös vallitsevat sääolosuhteet kuluttavat energiavarastojamme.  Hyytävä viima saa ilman tuntumaan kuin -10, vaikka ilmatieteenlaitos väittää asteiden olevan plussan puolella. Lisäksi kellontarkasti toistuvat sade- tai raekuurot rytmittävät elämää.  Melontavaatteidenvaihdon, ruuanlaiton ja oheisharjoitteet ajoittaa mielellään poutaisemmille jaksoille. Melonnan lisäksi suosittelemme harjoitusohjelmaan lisättäväksi frisbeen heittelyn, hulavanteilun, sekä rullalautailun.

Mikko "Tony Hawk" Ritarin bunny hop grabilla


Äijäkoski on muuten täydellinen kokonaisuus, mutta munkkikahvila vielä puuttuu. Pakkanen ilman lämmikettä saa nyt riittää meille. Karavaani lähtee huomenna kohti etelää.
 

Kinkkubingossa nähdään, viimeistään SM-kisoissa!

 Kommentit