Kevättä rintalihaksissa

Maaliskuu on ainakin minun sisäisessä termisessä kalenterissa ensimmäinen kevätkuukausi. Avasimme ulkomelontakauden jo tammikuussa, mutta nyt melonnasta alkaa tulla jokaviikkoista.  Kohta talven aikana penkkipunnerruksella ja hauiskäännöllä hankittuja voimia siirretään melan varteen lähes päivittäin, sillä pian on kesä!

Vaihdoimme lauantaina Visan kanssa magnesiumit talkkiin sekä penkkipaidat melontaliiveihin ja suuntasimme Kymijoelle. Talven aikana runsain määrin nautitut kreatiinit asettivat haasteensa anorakkien saumoille, mutta säilyimme kuitenkin kuivina.

Kymijoki on siitä hyvä talvimelontakohde, että kosket säilyvät jäistä vapaina ympäri vuoden. Akanvirrat ja suvannot ovat talvisin osittain jäässä, mutta sulaa koskea löytyy aina. Lauantaina Pernoonkoskien virtaama oli noin 120 m3/s, joka on vuodenaikaan nähden melko alhainen.

Testasimme aluksi Kinkkubingoa, joka oli kohtuullisessa kunnossa ja syvyyttä riitti voltteihinkin. Akanvirta oli kuitenkin niin pahasti jäässä, että kantaminen oli vältämätöntä, joten siirryimme seuraavaan kohteeseen.

Väliportaassa sijaitseva Mombasa toimi erinomaisesti. Mombasa on hyvä treenihontto, jota olemme meloneet vasta noin puolen vuoden ajan. Havaintojemme perusteella Mombasa toimii ainakin 70-120 m3/s virtaamilla ja parhaimmillaan se on 90-120 kuutiolla. Paikassa on hyvä akanvirta, eikä kivistä ole haittaa. Mombasa ei ole missään nimessä helppo hontto, mutta erinomainen harjoittelupaikka, etenkin näin kauden alkuun.

Lopuksi kävimme vielä Torminvirralla, jossa ylin hontto oli kärrärikunnossa. Kakkos - ja kolmosaallot soveltuivat lähinnä spinnailuun.


Kinkkubingo
Super clean Mombasassa
Mc Nasty irtoamassa
Mombasassa on tilaa tuplasurffailuun
Voltti Mombasassa

Kommentit

  1. Mihin kohtaan tuo mombasa sijoittuu Pernoonkoskilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mombasa on ns. väliportaassa eli Karkuuskoskessa. Latumajan laiturilta katsottuna: vasemman puoleisin haara ylävirtaan päin ja siitä oikea reuna.

      Poista

Lähetä kommentti