Juniorit valloittivat Kymijoen

Viime viikonloppuna Kymijoen melontatukikohtaan, Kontille hyökkäsi joukko innokkaita juniorimelojia. Porukka oli taas koossa pitkältä tuntuneen talven jälkeen, kun saimme houkuteltua lokakuisen Neitikosken leirin osallistujat nyt vuorostaan Kymijoelle. Tai oikeastaan houkuttelu oli turhaa, kun nimilistalla olikin jo hetkessä seitsemän nimeä. Hienoa oli myös parin uuden osallistujan liittyminen jengiin.

Perinteinen aamun avaus
Kuva: Ville Arkonkoski

Junnuringin toiminta perustuu hyvään ryhmähenkeen, iloiseen kannustukseen ja mahdollisimman yksilölliseen ohjaukseen jokaisen taitotason mukaisesti. Kymijoki onkin aivan mahtava paikka, koska se tarjoaa monia vaihtoehtoja vedenkorkeudesta, melojasta tai kalustosta riippuen, mutta tänä viikonloppuna kaikilla oli allaan freestylekajakki. Muutamille leiriläisille Kymijoki oli aivan uusi tuttavuus, mutta myös muille löytyi uusia paikkoja esiteltäväksi. Perjantaina kävimmekin kartoittamassa Pernoonkoskien tarjonnan kokonaisuudessaan ja valitsimme parhaimman paikan freestyletaitojen opetteluun.

Maiju miniaallossa surffailemassa
Kuva: Tuomas Kaukola

Veikka upottaa keulan Mombasaan
Kuva. Tuomas K.

85 - 90 kuution virtaamalla parhaaksi pelipaikaksi osoittautui niin kutsuttu väliporras. Saaren toisella puolella oli hyvä miniaalto lämmittelyyn, johon saattoi piipahtaa surffailemaan vaikka kesken setin, jos Mombasa-honton jonossa alkoi paleltaa.
Sunnuntaihin mennessä juniorit olivat ottaneet kummankin pelipaikan omakseen ja hallitun surffailun lisäksi nähtiin jo upotuksia, kokonaisia kärrynpyöriä ja voltteja ländättynä takaisin honttoon.

Akanvirrassa annettiin hyviä vinkkejä
Kuva: Ville Arkonkoski

Riina spinnaa
Kuva: Ville A.

Tuiskun entry Mombasaan
Kuva: Ville A.

Viileään vuodenaikaan lämpimät majoitustilat on välttämättömät ja Kontin saunaa lämmitettiin ahkerasti aina melontasettien välissä. Leirin huimapäät eivät kuitenkaan kammoksuneet viileää vettä, vaan porukka odotti jo uutta settiä saatuaan mahat täyteen ja varpaat lämpimiksi.

Isommatkin oppipojat oli ruoka-aikaan paikalla
Kuva: Ville A.

Turkka hallitsee surffauksen
Kuva: Ville A.

Kesään verrattuna kylmä vesi ei vielä houkutellut hurjimpiin kokeiluihin, mutta vesien lämmetessä uskon tämän porukan pääsevän aivan uudelle tasolle. Tavoitteet ainakin on kohdallaan. Kultaa Suomesta ja maajoukkuepaikka arvokisoihin on monella tähtäimessä. Nuo tavoitteet nostaa hymyn valmentajien huulille. Meillä on samat haaveet, tehdään niistä yhdessä totta!

Miika lataa
Kuva: Ville A.

Jeren isoin voltti
Kuva: Ville A.

Yksilöllistä apua myös hontossa
Kuva: Ville A.

Toivottavasti saman jengin kanssa nähdään taas heinäkuussa Neitikosken leirillä ja lisää uusia tyyppejä mahtuu mukaan myös. Ilmoittautuminen on jo käynnissä! 

Lisätietoa ja ilmoittautumislinkki Melonta- ja soutuliiton sivuilta.


Kiitos Villelle kuvista!


Kommentit