Junnuringin melontakauden avaus

Perjantain kunniaksi paistoi aurinko, kevät oli ihan oikeasti täällä. Oli suorastaan lämmin. 
Samalla kun melontasäkistä vedettiin esiin sortsit, totuus valkeni. Käsillä oli melontakauden avaus. Vesi oli hätäisesti tavoittanut kuuden celsius asteen lukeman ja täytyi lähteä Kontin löytötavaralaatikolle etsimään neopreenihousuja lämmikkeeksi. Silloin sitä kysyy itseltään: 
Miksi minä olen täällä ?

Vastaus kuuluu: Koska freestylemelonta on meidän juttu !!

Dream team -  Matti, Tuomas, Riina, Julia, Turkka, Miika, Tuisku, Jere, Visa, Anni ja Onni


Viileästä vedestä huolimatta jo perinteeksi muodostunut Kymijoen leiri keräsi taas Junnuringin kasaan hiihtokauden vihdoin loputtua (ainakin Etelä-Suomessa). Esimmäiselle melontasetille suunnattiin Kontin rannasta meloen Torminvirralle. Virtaaman ollessa hieman alle 260 kuutiota, Tormilla on huikeat aaltomelonnan mahdollisuudet. Kantamalla saaren kautta ylös, pääsee samalla vaivalla ykkösaaltoon veivaamaan lämmittelyspinnit tai heittämään parit voltit, kakkosaaltoon treenaamaan bluntteja ja back stabeja ja nelosaaltoon näyttämään parhaat palat akanvirrassa istuville katsojille. Pieni jaloittelu tiukkaan ahdetusta kajakista ole muutenkaan huono idea.
Nelosaalto oli hieman haastavasta luonteestaan huolimatta selkeä suosikki, koska siihen pääsi helposti suoraan akanvirrasta.

"Nelosaalto" on helposti melottavissa akanvirrasta

Julia hakee paikkaa roundhouselle

Matti surffasi tänä keväänä mukaan rinkiin

Tuisku pyöräyttää roundhousen

Miikan sidekick vai aallon face splash

Ettei junioreilta pääsisi unohtumaan että freestylemelonta on hauskanpidon lisäksi totista urheilua, rääkkäsivät tulevat liikunnan- ja hyvinvoinnin ammattilaiset lauantaina nuorisoa nopeustreenin merkeissä. Koskimelonnassa ei riitä pelkät voimaominaisuudet, vaan täytyy osata reagoida virtaavan veden muutoksiin salaman nopeasti. Siksi koko vartaloa aktivoiva nopeusharjoitus kannattaisi tehdä kaksi kertaa viikossa tai sisällyttää lyhyt setti jokaiseen alkulämmittelyyn ennnen vesille lähtöä. Hermoston herättelyn jälkeen testasimme reaktiokyvyn KTK-testistön sivuttaissiirtymisellä. Pieni kisailu kuuluu myös lajin luonteeseen ja seuraava mahdollisuus parantaa tulostaan ja päihittä muut on kesän leirillä Neitikoskella.

Tehoja löytyy, pihatie suditettiin mullalle

This is serious - nyt tarkkana

Lisää melontaherkkua oli luvassa lauantain iltasetillä kun pakkasimme junnut kajakkeineen autoihin ja lähdimme secret spotille. Paljastettakoon nyt suurellekin kansalle että kyseessä oli Hirvivuolteen padon venekanavaan ilmestynyt hontto. Suuresta vesimäärästä johtuen yleensä neulapadottu kanava virtasi nyt vapaana muodostaen erinomaisen pelipaikan, hissin lailla tomivalla akanvirralla höystettynä. Täällä nähtiin voltteja, kärrynpyöriä ja splittejä. Mc nastyt ja lunar orbitit kaipaa vielä lisätreeniä itse kullakin. Illan huipennuksena junnut päästivät luovuuden valloilleen ja pidimme kisan honton nimeämiseksi. Tässä se nyt on: Vinssihontto.

Riina lataa volttiin ilmaa

Voltti Jeren mallin mukaan


Turkka kärryttelee Vinssihontossa

Visalta pro tipit honton reunalta

Jälleen kerran leiri oli huikean hauska ja monipuolisten melontapaikkojen ansiosta kaikki pääsivät kunnolla melonnan makuun jo näin varhain kauden alussa. Ainutlaatuisen tästä leiristä teki Vinssihonton löytyminen vain pari päivää ennen leiriä. Pian padon ohi pääsee vain vinssillä nostettavat veneet ja freestylemelojat joutuvat odottelemaan uutta ohijuoksutusta.

Huikee meininki taas kerran

Mutta ei hätää. Melontapaikkojahan meillä riittää. Jatketaan harjoituksia ja nähdään SM-kisoissa Konnekoskella !


Kiitos kuvista Ville Arkonkoski.

Kommentit