Kisakausi käynnissä


Paras tapa avata kilpailukausi on mielestäni rennot jamikisat, joissa kansainvälisen kanoottiliiton säännöt ovat vain suuntaa antavia ja pelin ratkaisee ennemminkin tyyli ja mielikuvitus. Jo kymmenenä keväänä Häjyrodeon jamikisat Seinäjoen suunnalla, on ollut monelle freestylemelonnan kauden avaus, mutta tänä vuonna Häjyrodeossa kisataan lauantaina boatercrossin SM-mitaleista ja sunnuntaina jännitetään Jylhänkosken vesitilannetta ja nopeinta laskijaa.

Annin  tunnelma jamikisoissa

Onneksi maajoukkueen Nottinghamin leiriviikon päätteeksi paikalliset järjestivät Nottingham Freestyle Leaguen ensimmäisen osakilpailun, HPP:n melontaradan suosituimmassa spotissa Inlet Gatessa ja pääsin mukaan. NFL:n jami-formaatissa pystyi valitsemaan millä pistetasolla kilpaili ja mitkä säännöt pätevät. Itse osallistuin tuhannen pisteen sarjaan jossa oli ICF-pisteet, mutta kustakin liikkeestä sait vain kerran pisteet, joten joka surffilla tuli tehdä aina uusia liikkeitä. Samat säännöt pätivät myös 2000 pisteen sarjassa ja lisäksi oli kahden ja viidensadan pisteen sarjat, joissa oli bonusliikkeitä, kuten melakitaran soitto ja muuta hauskaa.

Anni blunttaa HPP:n radalla

Kun Häjyrodeossa melojat äänestävät keskuudestaan kolmea parasta melojaa kussakin sarjassa, millä perusteilla itse haluaa, NFL:ssa tuomari laskee pisteet. Liigan voitto kuitenkin ratkeaa kesän lopuksi, kerran kuussa melottavien osakilpailuvoittojen mukaan, ja näin koko liigan voi voittaa ottamalla voitot kahden sadan pisteen sarjasta, mikä varmasti kannustaa myös vasta-alkajia ja junioreita mukaan kisaan.

Itse tein kisassa uuden piste-ennätykseni jo ensimmäisellä surfilla ja oli hienoa nähdä Dennisin kanssa tehtyjen harjoitusten siirtyvän myös kisasuoritukseen. Inletti on omalla tavallaan yksi helpoimpia paikkoja harjoitella ja tehdä uusia liikkeitä sekä ilmavia voltteja, joten nyt täytyy osata siirtää samat taidot myös muihin honttoihin. Oman sarjani voiton vei Ottilie Robinson-Shaw ja 2000 (miesten) -sarjan Rob Crowe, joille molemmille HPP on kotispotti.

Sarjasta riippumatta Nottinghamin liigakisassa oli super rento ja hyväntuulinen tunnelma. Tämä yhdistettynä hyvin harjoiteltuun kisaruniin takasivat hauskimmat kilpailusuoritukset pitkään aikaan. Jamikisat on aina hyvänmielen tapahtumia, mutta onnistumiset hymyilyttää tietysti eniten.

Visan näyte voittajan tyylistä

Toissaviikonloppuna hymyilytti myös Visa Rahkolaa Suomen laskukisoissa, kun mies voitti lauantaina Myllykosken Bigwater Festivalin. Sunnuntain boatercrosskilpailussa IceBreakissa Visa jäi erävaiheessa pinniin kahden venäläiskilpailijan väliin, tippuen finaalista.


Nyt Transporterin keula osoittaa kohti Malkakoskea. Pari treenilaskua laskukajakilla ja vähän hauskuutta freestylepaatissa paikallisessa helmihontossa Malkan Plattlingissa.

Kommentit