Sortin MM-kilpailut ovat alkaneet! (ma 1.7.)

Tuisku tuulettaa toisen runinsa jälkeen.

Sortin MM-kilpailut ovat vihdoin pyörähtäneet käyntiin lauantaina 29.6. Ensimmäiseen kisapäivään kuului skirttimelontaa, sekä avajaiset. Skirtin kilpailupaikka sijaitsee freestylehontosta noin viiden kilometrin päässä ylävirrassa. Suomalaiset eivät kyseiseen lajiin osallistuneet, mutta seurasivat kisoja niin suorasta televisiolähetyksestä kuin paikan päältäkin. USA ja Iso-Britannia hallitsi skirttikilpailua alusta loppuun. Naisten skirttikulta meni USA:n Rose Wallille pistein 1493.33, hopealle meloi Japanin Hitomi Takatu pistein 1080 ja pronssille Iso-Britanian Ottilie Robinson-Shaw pistein 780. USA jatkoi kovia otteita myös miesten skirtti finaalissa, sillä voiton vei veteraani Clay Wright pistein 1500. Toiseksi miesten finaalissa itsensä meloi Iso-Britanian Alex Edwards (1066.67) ja kolmanneksi  Iso-Britanian Sam Wilson (943.33). Täydelliset skirtti tulokset löydät täältä: https://www.canoeicf.com/canoe-freestyle-world-championships/sort-2019/results .

Lauantai iltana ohjelmassa oli avajaiset, joissa fiilis oli erittäin hyvä kaikilla joukkueilla. Tunnelmaa nosti etenkin paikallinen rumpuryhmä, joka koostui eri-ikäisistä rumpaleista. Rumpujen pärinä ja rento meno nosti tunnelmaa sen verran, että pormestarin ja ICF johtajien puheet menivät nopeasti. Lopuksi oli vielä ilma-akrobatia esitys, jossa teemana oli koskien kuohu ja sen vapaus. Sama teema oli myös ymmärrettävissä pormestarin puheista.Suomen kommuuni.

Tänään maanantaina Suomen joukkue sai vihdoin avata kilpailunsa juniori poikien Turkan ja Tuiskun johdolla. Kisa-aamu alkoi kuitenkin OC (open canoe) -sarjalla, jossa alkuerin voiton vei Saksan Philip Josef.

Arvokisadebyyttiänsä melova Turkka aloitti Suomalaisten päivän meloen hiitissä numero 4. Turkan ensimmäisen runin pisteet olivat 11.67 ja toisen 106.67. Turkka tiputti koko katsomon penkiltä tehdessään elämänsä toisen Mc Nastyn kilpailusuoritukseensa. Tuomarit palkitsivat nuorukaisen hyvillä pisteillä ja riemu myös katsomon puolella oli katossa. Turkan kommentit ensimmäisistä MM-kilpailuista: ''Eka runi jännitti semisiti, enkä saanut flowta päälle. Toka ei jännittänyt kun ei ollut finaali paineita ollenkaan. Kaikki onnistui sitten tosi hyvin. Toiseen runiin sain mäkkärin puoli vahingossa, ja pääsin vielä yrittämään splittiä ja volttia. Tunnelmat nyt kisojen jälkeen ovat hyvät, loppu viikko on chillausta (ylästopparissa :D).''


Toisen suomalaissuorituksen sai kunnian suorittaa Tuisku. Ensimmäiseltä runilta Tuisku keräsi pisteet 10 ja toiselta 130. Niin ikään Tuisku pamautti toiseen kisaruniinsa mc nastyn! ''Ensimmäinen surffi meni jännityksen takia heikosti ja suunnitelma katosi täysin mielestä. Toiseen surffiin lähdin ilman paineita, ja mäkkäri meni heti alkuun. Vaikka tuomarit eivät voltistani tykänneet, olin silti surffiini hyvin tyytyväinen. Kisaa ei todellakaan lähellekään voitettu mutta sain suorituksen joka oli omalla tasollani, ja voin olla ylpeä siitä!'' Kertoo Tuisku. Turkka sijoittui kilpailuissa sijalle 27. ja Tuisku 25.


Muuten juniori poikien alkuerät olivat USA:n sekä Espanjan juhlaa. Molemmista maista kaikki kolme junioria pääsivät semi-finaaleihin.Huomenna tiistaina Suomen joukkue jatkaa kisasuorituksiaan juniori tyttöjen alkuerissä. Riina Aho meloo heti ensimmäisessa heatissa klo 13.50 (paikallista aikaa).

Kommentit