Sortista Makinitoon

MM-kisojen päätyttyä Sortissa meillä oli Annin kanssa kaksi viikkoa aikaa ajella takaisin Suomeen. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli Etelä-Ranskassa, Aureillen kylän laitamilla sijaitseva Makiniton hontto. Paikassa järjestetään vuosittain Makinito contest-melontakilpailu, jossa tehdään todennäköisesti isopisteisimpiä runeja koko maailmassa. Sijainniltaan paikka on sellainen, että sinne ei varmasti eksy vahingossa. Vaikka saimme Tuiskulta hyvät ohjeet loppumatkaan: "sen peltotiellä olevan portin, jossa lukee danger ym. ranskankielisiä sanoja voi aukaista ja jatkaa ajamista hontolle..", niin hieman epäilytti perille osaaminen. Hontto löytyi lopulta helposti, joka se sijaitsee ilmeisesti peltojen kastelujärjestelmää varten tehdyssä betoniuomassa. Hontto on käsittääkseni tullut sattumalta, mutta sitä on hieman muokattu melojien toimesta.

Keidas

Paikka on kokonaisuudessaan loistava. Hontto on erittäin hyvä paikka harjoitella uutta ja suorittaa vanhaa. Välillä osuu pohjaan, mutta syvyyttä on kuitenkin riittävästi ja akanvirta on hyvä. Paikalla oli meidän lisäksi vain neljä saksalaista ja satunnaisesti paikallisia, joten saimme melottua vähintäänkin riittävästi ilman jonottelua.Hontto sijaitsee yksityisalueella, jonka vuoksi tielle saavutaan portin kautta. Maat omistava ystävällinen maanviljelijä on antanut melojille luvan käyttää tietä ja pysäköidä hänen mailleen. Jotta yhteistyö onnistuu jatkossakin, on paikka pidettävä siistinä ja houkuttelevasta sijainnista huolimatta parkkipaikalla ei saa yöpyä. Yövyimme noin 10 kilometrin päässä järven rannalla, lähellä paikallisen melontaseuran tukikohtaa, joka näytti erittäin tutulta. Onko arkkitehti Ollikainen hakenut inspiraation Konttiin Ranskasta?

Club Nautique d'Entressen Kontti

Kolmen pitkän melontapäivän jälkeen kropat olivat puhki ja alettiin olla olkapäiden vaaravyöhykkeellä, joten oli aika pitää lepopäivä ja siirtyä seuraavaan kohteeseen.

Videolla muutama liike


Makinito from Tuomas Kaukola on Vimeo.Kommentit