SM-kisat ja EM-karsinnat on melottu

31.8 Melottiin Neitikoskella freestylemelonnan suomenmestaruudesta. Panoksena oli nyt vaihteeksi mitalleiden lisäksi paikat 2020 vuoden EM-kilpailuhin.

Kelit olivat loistavat, kisapaikka oli hyvä ja tunnelma oli kohdallaan. Tänä vuonna oli monissa sarjoissa aikaisempia vuosia tiukempaa kilpailua.

Miesten maajoukkueeseen oli pitkästä aikaa enemmän hakioita kun paikkoja, joten paineet olivat päällä heti alkueristä lähtien.

(Kuva: Virva Vuorenpää)

Tässä finaaleiden tulokset.

Linkki täysiin tuloksiin

Arvokisarajan rikkoneiden tunnelmia kisoista ja EM-kilpailuista:

"Kisat olivat varsin mukavat ja pääsin onneksi heti rentoutumaan hieman, kun rajat menivät rikki jo ensimmäisellä runilla. Hieman suurempi pistemääräkään ei olisi tietysti haitannut, mutta olen silti pääosin tyytyväinen suoritukseeni. EM-kisoja odotan innolla, etenkin koska kyseessä on viimeinen junnuvuoteni, ja treenaaminen niihin lienee aloitettava heti." - Riina Aho, 1. K1JN

"Kisat meni ihan hyvin ja em kisat toivottavasti menee ihan hyvin, tulee ainakin kokemusta."
- Iia Vuorenpää 2. K1JN

"Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun hain arvokisoihin miehissä. Harjoittelin kisoihin paljon ja olin valmistautunut hyvin saamaan 350 pisteen rajan rikki. Kun kuullin ennen kilpailua, että pelkä rajan rikkominen ei vielä kisapaikkaa takaisi, väheni ennen briefiä ollut täysi varmuus. Alkuerissä ensimmäinen suoritukseni jäi 5 pistettä rajasta, mutta oli kuitenkin tasooni hyvä surffi. Toinen epäonnistui täysin turhan virheen takia. Vaikka varmaa kisapaikkaa ei tullut, päätin pienen masennuksen jälkeen vielä keskittyä saamaan rajan rikki päästäkseni varapaikalle ja tottakai voittaakseni suomen mestaruuden.

Finaaliin sain surffin joka aivan pienistä epäpuhtauksista huolimatta aivan odotusteni ylärajoilta. 405 pistettä takasi varapaikan EM kisoihin ja olen tyytyväinen, että harjoittelu on vihdoin tuottanut tulosta, niin ja olihan sen hienoa ottaa junnu suomenmestaruus kotiin vielä kun ehtii."- Tuisku Äänismaa 1. K1JM

"Sain maajoukkuepaikan jo ekalla runillani, joten sitä ei ainakaan tarvinnut stressata. Paras runini olisi tietenkin voinut olla paljonkin parempi, kuin se minkä tein, mutta olen silti tyytyväinen runiini. " - Turkka Mutikainen 2. K1JM

"SM-kisoissa oli tänä vuonna useampi tavoite, joita lähdin tavoittelemaan. Ennen kisoja pyrin samanlaiseen harjoittelun rentouteen, kuin onnistuin saavuttamaan tämän kesän MM-kilpailuissa Sortissa. Siellä pystyin myös kilpailemaan ensimmäistä kertaa todella hyvällä mielellä, jännittämättä liikaa. Suomen kisat ovat kuitenkin todella erilainen tapahtuma arvokisoihin verrattuna ja lataus oli erilainen. Jännitys pääsi nousemaan tällä kertaa ja teki suorittamisesta jälleen haastavaa. Kun heti ensimmäisestä liikkeestä putoaa, ei jää aikaa rikkoa omaa piste-ennätystä, mikä oli toinen tavotteistani. Edelliset SM-kisojen pisteet kuitenkin ylittyi ja mikä tärkeintä, ensi vuoden EM-kilpailun osallistumista varten asetettu pisteraja ylittyi. Kävimme jo heinäkuussa Tuomaksen kanssa varuilta testaamassa kaksi meille uutta ranskalaista melontapaikkaa - Makinito ja Millau, koska EM-kisapaikasta ei ole vieläkään sen varmempaa tietoa, kuin että ne ovat Ranskassa. Nyt kun tämän vuoden kisakausi on päättynyt on aika alkaa suunnitella talven oheisharjoittelua, kuinka valmistautua entistä paremmin ensi kauden lajitreeniin ja kuinka saavuttaa entistä suurempi pistesaldo ensi vuoden kisoissa."

- Anni Mykkänen 1. K1N

"Jaahas hmm.. SM-kisasuoritukset eivät menneet optimaalisesti, mutta toki olen iloinen sijoituksesta ja EM-karsintarajan ylityksestä. EM-kisapaikkahan on vielä avoin, joten niiden kisojen osalta ei vielä ole ennakkoajatuksia." - Paula Varonen 2. K1N

"Viides perättäinen Suomen mestaruus tuli lähes omalla maksimisuorituksella, joten olen erittäin tyytyväinen sijoituksen lisäksi myös suoritukseeni.

Toivottavasti tuleva syksy on runsassateinen, että saataisiin Kymijoelle kunnon treeniolosuhteet ensi kesän EM-kisoja varten. Odotan mielenkiinnolla, mikä paikka saa EM-kisaisännyyden."  - Tuomas Kaukola 1. K1M

"Sm kisoissa melon lähtökohtaisesti yhden asian eteen, ja se on kilpailun voitto. Tavoitteeseen en vielä päässyt ja mutta uskon että hopea pitää minut nälkäisenä taas seuraavan vuoden. Tuomaksen kanssa melottiin molemmat mielestäni ihan hyvin, 1000 pisteen rikkominen Suomessa ei ole joka päiväistä. Vaikka päätavoite sm kisoissa jäi saavuttamatta on silti mukava huomata että oma kehityskäyrä on yläviistoon.

Ensi kauden em-kisoja odotan vesikielellä."- Visa Rahkola 2. K1M

"Hyvät kisat, kiitokset järjestäjille. Hyvät fiilikset jäi, mitä mitalli oli tavoitteena ja se toteutui. Ensi vuonna kultaa. EM- kisoihin ei osaa sanoa mitään, täytyy sulatella ajatusta."- Tuomas Kuronen 3. K1M

"Ihan hyvä fiilia jäi kisoista, kun sain rikottua oman piste ennätyksen. Vähän jäi se neljäs sija kaivamaan mieltä, mutta sen voimalla treenataan kovempaa, että olisi pronssi seuraavissa SM kisoissa ja EM kisoissa sija mihin voin olla tyytyväinen." - Miika Sorjonen 4. K1M

"Alkuerien aikana selvisi, että miesten finaaliin pääseminen ei ole helppo juttu. Uudet juniorit sekä konkareihin lukeutuva Tuomas Kuronen meloivat maajoukkueen lisäksi todella kovasti ensimmäiset suoritukset. Kävin omaa suoritusta päässä läpi useaan kertaan ennen kuin pääsin alkuerien viimeisenä melojanan aaltoon. Aallossa onneksi tuli ensimmäisellä kierroksella onnistuminen. Momemmat mäkkärit päälle ja ilmavat voltti ja gotzilla lisäksi. Tästä oli hyvä jatkaa.

Toisella alkueräsuorituksella selkätuki irtosi heti ensimmäisellä liikkeellä, mutta hyvällä puristukselka taistelin toisenkin onnistuneen suorituksen. Finaaliin pääseminen ja em-pieterajan rikkoutuminen oli helpotus. Selkätuen aukeilu ja lisäbonusten yrittäminen ei edesauttanut suorituksia ja jäin finaalin viimeiseksi vaatimattomin 240 pistein"- Olli Nyrhilä 5. K1M

Kiitoksia kaikille kilpailijoille ja järjestäjille loistavista kisoista.